Word Mallar
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Introduktion

Funktionen Sammanfogningsmallar för Word dokument låter dig slå samman data för en specifik organisation, person, aktivitet, möte, affärsmöjighet eller order med ett Word-dokument som du har laddat upp till webCRM.

Word versioner som stöds

Office/Word 2007 och senare stöds.
(dokumenttyp .doc och .docx)

VARNING: Sammanfogade fältnamn får endast innehålla bokstäver och siffror och understreck. Användning av andra tecken (inklusive mellanslag och nationella tecken som æ,ø,å,ä,ö,ü) gör att sammanfogningsfunktionen misslyckas.

Word sammanfogningsfält

De tillgängliga sammanfogningsfälten listas i ditt system om du bläddrar till Verktyg → Mallar → Word-mallar där du ser länken att visa.

Denna lista kommer att ändras beroende på dina egna anpassade fält, och du bör därför kontrollera detta regelbundet när du skapar mallar.

Du kan också inkludera sammanfogningsfält som inte är listade. Om du gör det kommer systemet att fråga dig om datavärden för dessa sammanslagningsfält under sammansfogningsprocessen.

Skapa en sammanfogningsmall för Word

Skapa först en eller flera mallar i Microsoft Word.
Följ stegen nedan i Word:

1. Öppna ett befintligt dokument eller skapa ett nytt dokument och skriv in den text du vill ha.

2. Klicka på fliken "Infoga", och välj funktionen "Snabbdelar", och sedan "Fält".
Se bild nedan.

3. Välj MergeField i listan Fältnamn.

4. I textrutan Fältnamn anger du ett namn för sammanfogningsfältet.

5. Klicka på Ok. Sammanfogningsfältet kommer att visas i dokumentet i formatet: <>.

«Sammanfogningsfält 1»

6. Upprepa steg 2-5 för att infoga ytterligare sammanfogningsfält.

7. Spara mallen som typ .doc (.docx fungerar inte)

Ladda upp Word-mallen som en sammanfogningsmall för Word genom att bläddra till Verktyg → Mallar → Word-mallar och klicka på plusikonen för att skapa och ladda upp.

För varje mall välj Organisation, Person, Aktivitet, Möte, Affärsmöjlighet eller Order som Word-typ.

Word-ikonen för Word-sammanfogningsmallen visas i dokumentsektionen för den datatyp du har valt, så att användaren kan välja den som en sammanfogningsmall.

Massutskick av e-post med sammanfogning

Det är möjligt att bifoga dokument där du har använt en mass-sammanfogning när du skickar ut massutskick av e-postmeddelanden.

Vanligtvis kommer du att använda samma rapporter för att skicka massmail – men det kan vara en annan rapport.

Välj alltid alternativet Bifoga massammanfogat först. Detta kommer att uppdatera rapporterna och indikera hittade dokument. Systemet kommer att leta efter beskrivningstexten för de dokument som ska bifogas.

OBS: Om du har ändrat beskrivningen av ett sammanfogat dokument efter det att det har slagits samman kommer det inte att vara tillgängligt för bilaga.