Alla samlingarRapporter
Exportera data från webCRM
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Ska du exportera ut data från webCRM? Då börjar vi med att skapa en översikt av datan, innan vi sedan väljer att exportera den.

I vårt exempel nedan kommer vi göra en export av Företag som har typen "kunder".

1. Gå till kugghjuls-ikonen uppe i det högra hörnet, och tryck på Verktyg.

2. Börja med att skapa en Översikt för detta syfte, genom att trycka på den blåa "+" ikonen på höger sida.

3. Ge Översikten ett namn, och välj i detta fallet Företag.
Om det är t.ex. kontaktpersoner du vill exportera, så väljer du här att typen ska vara Kontaktpersoner istället.

4. När du har skapat en Översikt kan du ställa in filtreringen. Om det är alla Företag i webCRM som du önskar exportera, behöver du inte ställa in några filter.

I detta exempel vill vi endast få fram de Företag som är av typen "Kund". Därför väljer vi, i datafältet, att typen ska vara Kund. Sedan behöver vi säkerställa att kriteriet är "Lika med", så vi endast får med den typen vi har valt.
Typ --> "Lika med" --> Kund.

5. Klicka först på den blåa "Spara" knappen på höger sida, och klicka sedan på knappen "Visa data" för att få fram resultatet av din rapport.

6. När du har din rapport framför dig, klicka nu på knappen "Åtgärder" på höger sida, och välj sedan "Exportera".

7. Du kommer nu få fram en pop-up ruta där du kan välja vad du vill exportera, och filformat för din export. Du kan även välja om du vill behålla sorteringsordningen i den exporterade filen.

Om du vill exportera andra delar av webCRM så använder vi oss av samma process, genom att ändra typen av Översikten till exempelvis Ordrar eller Aktiviteter.