Alla samlingarRapporter
Översikter: Generell introduktion
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vill du kunna ta fram olika rapporter på din data och kunna identifiera mönster i dina kunders köpbeteende mm? Då kan webCRM:s översiktsmodul vara lösningen.

Modulen är aktiverad som standard i ditt system, men kan ha vissa begränsningar beroende på din åtkomstnivå.

Översikter tillåter användare att granska systemets data och analysera dem i detalj. Rapporter kan innehålla vissa beräkningsfunktioner och kan gruppera och summera data. Det är möjligt (med rätt åtkomstnivå) att exportera översiktsresultaten från webCRM till Excel eller Word.

Dessutom kan översikter användas för att massmodifiera fält, ta bort enheter, skapa aktiviteter samt tillhandahålla statistik, trender, produktivitet, pipeline, förväntningar, etc.

När du gör en översikt finns det ett antal överväganden:

För vilken entitet ska översikten göras?

När du skapar en översikt är det viktigt att välja rätt Typ, eftersom det gör det möjligt att sätta upp rätt filter.

Vilken information ska översikten visa?

Det finns två sätt att styra visningen av information i en översikt. Det första är filtren som du kan ställa in. I det här exemplet har vi satt upp ett filter så att vi bara visar affärsmöjligheter som är före 2023-08-01:

Det andra sättet är genom att välja vilka kolumner som ska visas i översikten. Detta gör du i själva översikten genom att klicka på denna knapp:

Det är också möjligt att ändra ordningen på kolumnerna genom att dra runt dem.

Hur ska informationen formateras?

Om du vill sortera efter en specifik kolumn klickar du i det vita fältet till höger om rubriken. Efter detta kommer en liten pil att visas så att du kan se hur kolumnen är sorterad:

Vill du exportera, ändra eller ta bort data?

Om du vill exportera, ändra eller ta bort data måste du först tillåta avancerade åtgärder på översikten. Detta kan göras här:

När detta är aktiverat klickar du på Åtgärder i själva översikten och väljer sedan vad du vill göra med datan:

Bör det finnas åtkomstbegränsningar på översikten?

Om du vill ställa in åtkomstbegränsningar på Översikten kan detta göras här:

Snabb åtkomst till dina översikter från startsidan

I menyraden högst upp i ditt system hittar du ikonen Översikt. Här kommer dina översikter att delas efter datatyp, där de senast uppdaterade visas först.

Radering av översikt

Om du vill ta bort en översikt måste detta göras från listvyn över översikter. När du för musen över en översikt kommer du att se tre symboler på höger sida. Tryck på papperskorgen för att ta bort översikten.

OBS: Detta kan INTE ändras!