Heeft u alle benodigde documenten in PDF-bestand staan en is de goedkeuring van de gemeente of provincie binnen? Dan bent u klaar om de aanvraag bij het SVn te doen.

1. Ga naar SVn.nl.
  2. Vul uw plaatsnaam of gemeente in en kies de juiste lening. In de meeste gevallen staat het juiste type lening onder het thema 'Duurzaam maken' en kiest u voor de Duurzaamheidslening. In sommige gevallen noemt de gemeente het een Stimuleringslening of Toekomstbestendig Wonen Consumptief. In dat laatste geval staat de lening vaak onder het thema 'Huis en pand opknappen'.
  3. Klik op de knop: Aanvragen.
  4. U ziet nu 3 stappen over de lening: Uw lening, Uw situatie en Inkomen en lasten. De gegevens die hier worden gevraagd, vult u in.
  5. U krijgt resultaat of de leencheck positief of negatief is. Bekijk onderstaande video om te zien hoe dat eruit ziet. Hierna kunt u onderaan de pagina bevestigen dat u een toewijzing van uw gemeente of provincie heeft ontvangen.
  6. Vervolgens wordt er een aantal aanvullende persoonsgegevens gevraagd, waaronder uw Burgerservicenummer. Als deze juist zijn ingevuld, kunt u deze nogmaals controleren in het overzicht. Daarna kunt u akkoord gaan en krijgt u een e-mail om een MijnSVn-account te activeren.

Wilt u weten hoe deze stappen er in het echt uitzien? Bekijk onderstaande video waarin onze collega Renate zelf een MijnSVn-account gaat aanmaken.

Heeft u het antwoord gevonden?