Vad innebär det att bokföra en transaktion?

Som ställföreträdare har du som uppgift att redovisa för din huvudmans ekonomi. I Aider innebär det att du behöver kategorisera och ladda upp underlag till varje transaktion. Eftersom bokföring i Aider utgår från bankens kontoutdrag anges samtliga summor netto med möjlighet att komplettera med avdragen skatt.

Webb - Såhär gör du

1. Navigera till fliken Bokföring och sedan Transaktioner

2. Klicka på transaktionen du vill bokföra

3. Välj en kategori, kontrollera att nettobeloppet stämmer och fyll i eventuell skatt

4. Om transaktionen berör flera kategorier kan du dela upp underlaget genom att klicka på Ny rad. Transaktionen går att bokföra när summorna stämmer överens.

5. Valfritt - Ladda upp underlag

6. Valfritt - Skriv en notering

7. Klicka på Spara

8. Transaktionen är nu bokförd!

App - Såhär gör du

1. Navigera till bokförings-fliken och välj en transaktion

2. Välj en kategori, kontrollera att nettobeloppet stämmer och fyll i eventuell skatt

3. Om transaktionen berör flera kategorier kan du dela upp underlaget genom att klicka på Ny rad. Transaktionen går att bokföra när summorna stämmer överens.

4. Valfritt - Ladda upp underlag

5. Valfritt - Skriv en notering

6. Klicka på Spara

7. Transaktionen är nu bokförd!

Har du problem att ladda upp underlag till din transaktion? Kontrollera att appen har tillåtelse att använda kameran, mer information här: Jag kan inte öppna kameran.

Får du det inte att fungera eller har fler frågor? Kontakta oss via chatten så hjälper vi dig vidare.