Gefeliciteerd! Je hebt je aangemeld voor de salonsoftware "Aimy".

De eerste stap na aanmelding is het inrichten van je profiel. Dit dien je te doen om de digitale agenda en de online afspraken widget te kunnen gebruiken. In dit artikel behandelen we de stappen voor het inrichten van een profiel voor jouw salon.

Waar kan ik mijn profiel inrichten?

Door je aan te melden is er al een aantal gegevens van je profiel opgegeven. Na aanmelding kun je de rest van de gegevens opvoeren. De volgende gegevens kun je opvoeren via Account > Profiel.

Contactinformatie en beschrijving toevoegen/wijzigen

De contactgegevens en de beschrijving van je salon kun je wijzigen door rechts op de “aanpassen” button te klikken. Onderstaande pop-up zal verschijnen waar je de gegevens kunt invullen/wijzigen.

• Naam salon: ingevuld na aanmelden

• Emailadres: ingevuld na aanmelden

• Wachtwoord: ingevuld na aanmelden (deze kun je hier bekijken en wijzigen)

• Telefoonnummer: ingevuld na aanmelden (deze kun je hier bekijken en wijzigen)

• Adres: ingevuld na aanmelden, kan je hier bekijken en wijzigen

• Beschrijving van de salon: hier kan je een beschrijving geven van de salon.

Foto(’s) toevoegen salon

Na het opvoeren van de gegevens kun je foto's toevoegen van de salon, om toekomstige klanten een sfeerimpressie te kunnen geven van jouw salon. De eerste foto die wordt opgevoerd, zal ook worden gebruikt voor de widget (indien van toepassing) op de website. Tevens wordt deze foto gebruikt voor de menubalk waar je kunt switchen tussen salons. Het toevoegen van een foto is heel eenvoudig te doen door te klikken op de "Foto toevoegen" button. Vervolgens kun je foto’s selecteren van de computer en deze uploaden.

Medewerker(s) toevoegen

Een salon dient in zijn "bedrijfsprofiel" de kappers (medewerkers) op te geven die werken in de salon. Dit is een belangrijke stap. Immers, deze kappers worden gekoppeld aan producten en beschikbaarheid. De koppeling van kappers, producten en beschikbaarheid zorgt ervoor dat de digitale agenda ingevuld kan worden, klanten afspraken kunnen boeken via de widget en dat de administratie gedaan kan worden. Tevens zorgt het ervoor dat reviews verstuurd en bekeken kunnen worden.

Het toevoegen van een kapper doe je door op de “Medewerker toevoegen” button te klikken. Op het moment dat je een kapper toevoegt creëer je meteen een inlog mogelijkheid voor een kapper. Met zijn/haar e-mailadres en wachtwoord kan een kapper inloggen. Op deze manier kan een kapper 24/7 zijn agenda in en boekingen bekijken, toevoegen en wijzigen. Daarnaast kan een kapper zijn eigen administratie bekijken.

De volgende gegevens kunnen worden opgevoerd voor een kapper:

• Naam medewerker (ook wel kapper)

• Email adres kapper: de inlognaam waar een kapper mee kan inloggen

• Wachtwoord kapper: het wachtwoord waarmee een kapper kan inloggen. Deze kan altijd gewijzigd worden.

• Telefoonnummer

• Adres

• Beschrijving van de kapper

• Foto's: deze dien je in te vullen om een gezicht te geven aan een kapper in de agenda en widget. Dit is raadzaam om optimaal gebruik te maken van de software.

Heb je vragen over de software? Neem dan contact op met het team van Aimy.