Kassa
Aimy Betalingen
Starten met Aimy betalingen

In dit artikel een toelichting hoe te starten met Aimy betalingen en welke gegevens je nodig hebt om het "onboarding" proces door te lopen.

Daan avatar
Geschreven door Daan
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel een toelichting hoe te starten met Aimy betalingen met o.a. activatie van Aimy betalingen. Welke informatie moet je beschikbaar hebben om Aimy betalingen te activeren en hoe lang de activatie van Aimy betalingen duurt.

Voorbereiding starten met Aimy betalingen

Om Aimy betalingen te activeren is het van belang dat jouw bedrijf en de salon geïdentificeerd zijn bij Aimy en bij onze partner voor betalingen: Adyen. Daarom is het van belang om eerst onderstaande gegevens te verzamelen en vervolgens het onboardingproces te doorlopen om Aimy betalingen te activeren.

De volgende gegevens zijn vereist om Aimy betalingen te kunnen activeren:

• Bedrijfsnaam

• KVK-nummer van bedrijf

• Adres van bedrijf

• Salonnaam

• Besluitvormer (de persoon die mag tekenen en meer dan 25% aandeelhouder is van het bedrijf)

• Identiteitsbewijs (ID kaart, paspoort of rijbewijs) – beide kanten afbeelding

• IBAN-nummer waarop betalingen binnenkomen

• Een screenshot van online bankieren omgeving OF een bankafschrift om te laten zien dat je de eigenaar bent van de bankrekening.

Waar kun je Aimy betalingen activeren?

Ga via het menu naar Instellingen > Aimy betalingen.

Note: als binnen jouw bedrijf de salon al bekend aangemeld is binnen Aimy betalingen, dan kan een bestaande entiteit worden gekozen. Als het de eerste of enige salon is die je wilt onboarden, dan moet er een nieuwe entiteit aangemaakt worden.

Stap 1: Selecteer "Eigen entiteit creëren" of een bestaande entiteit. Als je een nieuwe entiteit aanvraagt voer dan de velden voor de entiteit en alle vereiste salon informatie op en klik op "aanvragen".

Let op! Voer telefoonnummer op met landcode bijv. +31612345678

Stap 2: Klik op "Start onboarding".

Stap 3: Voer de laatste benodigde gegevens op om de onboarding te kunnen voltooien (zie voorbereiding hierboven).

LET OP! 1) Zorg dat je een document upload (registratie document om je de bank te verifiëren met entiteit) die dezelfde naam heeft 2) Zorg bij besluitvormer dat je een ondertekenaar EN eigenaar (meer dan 25% eigenaar) hebt toegevoegd.

Stap 4: Wacht op een bevestigingsmail (wordt verstuurd naar de salon, zie profielsettings) vanuit Aimy dat Aimy betalingen is geactiveerd en de onboarding succesvol afgerond is.

Hoe lang duurt het voordat ik een e-mail krijg van Aimy?

Dit is natuurlijk afhankelijk van de informatie die is opgevoerd. Wanneer deze informatie klopt; dan duurt het max 24 uur (tijdens werkdagen) dat de onboarding succesvol is afgerond.

Stap 5: Koppel de betaalmethoden per salon

De laatste stap om Aimy betalingen te activeren is het aanzetten van de gewenste betaalmethoden bij Instellingen > Aimy betalingen in de salon. Wanneer "PIN" wordt aangezet is het van belang dat er een pinautomaat is gekoppeld aan de salon.

Wil je meer weten over Aimy betalingen? Dan kan je het team van Aimy altijd een bericht sturen via de chat (rechtsonder in dit scherm).