Mikä on ALVin?
Palvelun aloitus
Miten siirrän kirjanpitoni ALViniin kesken tilikautta?

Käyttöohjeistus, kirjanpidon siirto PRO ja HUOLETON versio, tilitoimisto

Jon Gorschelnik avatar
Tekijä: Jon Gorschelnik
Päivitetty yli viikko sitten
  • Irtisano nykyinen tilitoimistosopimuksesi.

• ALVin PRO ja HUOLETON: Toimita tilitoimistostasi tai vanhasta kirjanpito-ohjelmasta saamasi viimeisin tuloslaskelma ja tase tukipalveluun tuki@alvin.fi. Kirjaamme alkusaldot palveluun puolestasi.

• ALVin LITE: Tallenna viimeisin tilitoimiston laatima tai vanhasta kirjanpito-ohjelmasta tulostamasi tuloslaskelman kumulatiiviset (kertyneet) luvut sen kuukauden viimeiselle päivälle, miltä ajanjaksolta tuloslaskelma on. Voit myös tilata tuloslaskelman tallennuksen palveluna (tuki@alvin.fi). Vaihtoehtoisesti voit tallentaa alkuvuoden tositteet yksitellen palveluun käyttämällä maksupäiviä, mikäli et ole vielä tehnyt alkuvuoden kirjanpitoa millään muulla sovelluksella.

HUOM! Mikäli tallennat luvut tuloslaskelmalta käytä alv 0%:ia ja tee ALV ilmoitus aiemmin käyttämäsi ohjelman laskelman mukaisesti. Mikäli tallennat alkuvuoden tositteet yksitellen, käytä kunkin tositteen oikeaa alv%:ia. Tämä siksi, että tuloslaskelman luvut ovat arvonlisäverottomia ja tositteissa olevat summat verollisia.

HUOLETON/PRO/LITE: Voit aloittaa ALVinin käytön heti seuraavan kuukauden alusta mihin asti tuloslaskelma on laadittu ja minkä kuun loppuun tallensit alkusaldot.

Mikäli tarvitset apua tallentamiseen, voit pyytää sitä tuesta tuki@alvin.fi