Instructie | video

Instructie | tekst

Voordat leerlingen toegang hebben tot Basicly moeten ze worden toegevoegd. Heb je dit nog niet gedaan? Voer dan eerst stap 2.4 van deze training uit.

Om in te loggen hebben leerlingen een unieke code nodig. Elke leerling krijgt automatisch zo'n unieke leerlingcode waarmee hij of zij kan inloggen. Dit is hun wachtwoord en gebruikersnaam in één. De leerkracht heeft toegang tot alle leerlingcodes en kan deze aan de leerlingen verstrekken.

Stap 1

Klik op 'Mijn School' en klik dan op je klas. Klik vervolgens op 'Leerlingen'.

Stap 2

Achter elke naam vind je nu een code. Deze code wordt zichtbaar zodra je op het oogje klikt. Leerlingen kunnen met deze code inloggen bij Basicly. Het is dus belangrijk dat jij de juiste code deelt met de juiste leerling.

Stap 3

Wil je alle codes printen? Dat kan. Klik dan op de print-knop. Knip de codes eventueel uit en deel ze uit aan je leerlingen.

Stap 4

Leerlingen loggen net als jij in via app.basicly.co . Leerlingen kiezen dan voor de onderstaande optie: 'Als leerling'.

Stap 5

Leerlingen vullen hun unieke code in en klikken op 'Inloggen'.

Let op

deze codes worden automatisch gegenereerd. Zo zorgen we ervoor dat elke leerlingen in kan loggen met een veilige code. Zelf een code bedenken kan helaas niet. Is de leerling de code vergeten? Dan kun jij de code altijd weer terugvinden en opnieuw delen.

Tip

Is een leerling de code kwijt? Geen probleem. Jij kunt de code per leerling altijd weer terugvinden in je account (zoals hierboven omschreven staat). Zo kun jij je leerling vertellen wat de code ook alweer is.

Heeft u het antwoord gevonden?