Hoe loggen leerlingen in?

Als leerling inloggen in Basicly.

Josha avatar
Geschreven door Josha
Meer dan een week geleden bijgewerkt

馃挕 Let op: Heb je een koppeling met Basispoort of de Entree Federatie, dan loggen leerlingen in middels 'Single Sign On'. Inloggen zoals hieronder beschreven is in dat geval niet nodig.

Let op:

• Leerlingen tot en met groep 4 worden wel toegevoegd aan de online omgeving, maar hoeven niet in te loggen. Zo wordt namelijk wel hun voortgang bijgehouden.

• V贸贸rdat leerlingen toegang hebben tot Basicly moeten ze worden toegevoegd. Heb je dit nog niet gedaan? Doe dit dan eerst.

Om in te loggen hebben leerlingen een unieke code nodig. Elke leerling krijgt automatisch zo'n unieke leerlingcode waarmee hij of zij kan inloggen. Dit is hun wachtwoord en gebruikersnaam in 茅茅n. De leerkracht heeft toegang tot alle leerlingcodes en kan deze aan de leerlingen verstrekken.聽

Stap 1

Open de gewenste klas. Klik vervolgens op 'Leerlingen'.

Stap 2

Achter elke naam vind je nu een code. De volledige code wordt zichtbaar zodra je op het oogje klikt. Leerlingen kunnen met deze code inloggen bij Basicly. Het is dus belangrijk dat jij de juiste code deelt met de juiste leerling.

De code bestaat uit drie onderdelen:

• De schoolcode (voor alle leerlingen gelijk)

• De eerste twee letters van de naam van de leerling (KA voor Karin bijvoorbeeld)

• Vier cijfers

Zie de onderstaande voorbeelden:

Stap 3

Wil je alle codes printen? Dat kan. Klik dan op de print-knop. Knip de codes eventueel uit en deel ze uit aan je leerlingen of deel per leerling de code via de mail, SOM of Teams.

Stap 4

Leerlingen loggen net als jij in via app.basicly.co . Leerlingen kiezen dan voor de onderstaande optie: 'Als leerling'.

Stap 5

Leerlingen vullen hun unieke code in en klikken op 'Inloggen'.

Let op:

Deze codes worden automatisch gegenereerd. Zo zorgen we ervoor dat elke leerlingen in kan loggen met een veilige code. Zelf een code bedenken bieden wij bewust niet als optie aan in verband met foutgevoeligheid en veiligheid. Is de leerling de code vergeten? Dan kun jij de code altijd weer terugvinden en opnieuw delen.

Tip

Besteed gerust een keer een hele les aan 'oefenen met inloggen' wanneer hier behoefte aan is. Zo weet je zeker dat leerlingen hun code weten en begrijpen hoe inloggen bij Basicly werkt. De les 'De leskaart verkennen' gaat onder andere in op oefenen met inloggen. Plan deze eens in met je klas! In deze leskaart vind je onder andere deze video om leerlingen te helpen bij het inloggen.