In de vorige stap hebben we toegelicht hoe je de voortgang van je klas bijhoudt. Deze stap maakt dit proces nog iets concreter. Je kunt namelijk als leerkracht precies inzien welke doelen je hebt behandeld met je klas.

Om dit te doen doorloop je de volgende stappen:

Stap 1

Klik in 'Mijn school' op je klas. Je komt nu in het dashboard van je klas terecht. Onder 'Progressie op doelen' kun je, zoals eerder genoemd, zien hoeveel aandacht je hebt besteed aan de verschillende onderdelen van digitale geletterdheid.

Stap 2

Wanneer je klikt op 'bekijk alle doelen' kom je bij een uitgebreid overzicht terecht. In dit overzicht kun je bekijken:

• welke doelen bij de verschillende leerjaren horen

• welke doelen al ingepland of behandeld zijn

• welke doelen je aangeboden hebt buiten Basicly

Voorbeeld overzicht planning - doelen groep 5, mediawijsheid

Ook kun je per doel bekijken welk lesmateriaal hier allemaal voor beschikbaar is. Om dit te bekijken klik je op 'Bekijk lesmateriaal'.

Stap 3

Mocht je het doelenoverzicht van de klas willen delen dan kan dat. Dit doe je door op de knop 'Print voortgang' te klikken. Je kunt dit doen per leerjaar, per onderdeel van digitale geletterdheid.

Deze doelen zijn grotendeels gebaseerd op de aanbodsdoelen digitale geletterdheid van SLO. De doelen voor computational thinking zijn grotendeels gebaseerd op de bouwstenen van Curriculum.nu.

terug naar overzicht