Hoe rond ik een les af?

Overzicht houden over de voortgang in een bundel

Josha avatar
Geschreven door Josha
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je een les heb gegeven binnen Basicly, is het verstandig om te les daarna direct af te ronden. Zou houd je gemakkelijk bij welke les aan de orde is geweest en welke leerlingen in de klas het bijbehorende doel hebben behaald. Je gaat als volgt te werk:

Stap 1 - Klik bij de leskaart in de bundel op het pijltje.

Stap 2 - Klik op 'afronden'.

Je krijgt nu automatisch een pop-up scherm te zien. Hier kun je aangeven:

1 - Welke leerkracht de les heeft gegeven (hij of zij krijgt hier experience points voor ๐ŸŽ‰).

2 - Welke leerlingen deel hebben genomen aan de les. Bij hen wordt in het leerlijnoverzicht het bijbehorende lesdoel afgerond. Zo houd je de voortgang van de klas en de voortgang van de leerlingen netjes bij.

Vervolgens wordt er een groene vink zichtbaar op de les. Zo weet jij - en weten collega's - dat jij deze les al aangeboden hebt. Het is nu direct duidelijk welke volgende les er nu op de planning staat.

Goed om te weten: het is รณรณk mogelijk om eerst te bekijken hoe leerlingen de quizvragen hebben beantwoord alvorens je de les afrondt. Hier lees je er meer over.

Heb je vragen over het afronden van een les?

Stel je vraag gerust aan ons via de chat.