Wat is een bundel?

En uit welke onderdelen bestaat het?

Josha avatar
Geschreven door Josha
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een bundel is een reeks leskaarten achter elkaar. Denk bijvoorbeeld aan een bundel over mediawijsheid voor groep 4 of een bundel genaamd "De Influencer" voor klas 2. Je kunt van verschillende bundels gebruikmaken:

1. Methode bundels
Per leerjaar heeft Basicly voor jou bundels samengesteld. Dit zijn bundels per leerjaar. Deze kun je vinden in de bibliotheek onder methode.

2. Je eigen bundels
Daarnaast kun je zelf leskaarten bundelen. Bijvoorbeeld wanneer je drie leuke leskaarten wilt samenvoegen die aansluiten bij een bepaald onderwerp. Je start een nieuwe bundels middels het hartje op de leskaart. Vervolgens kun je andere lessen toevoegen aan deze nieuwe bundel. Hier lees je meer over het zelf samenstellen van bundels.

Wat vind je meestal terug in een bundel?

Uiteraard vind je in de bundel de titel van de bundel terug. Daarnaast zijn er een aantal andere onderdelen die we samen onder de loep nemen:

1. De knoppen 'aanpassen' en 'verwijderen'

Wil je je bundel toch verwijderen uit de planning van de klas? Klik dan op verwijderen. Wil je de bundel aanpassen? Klik dan op de knop 'aanpassen'. Je kunt dan de naam van de bundel aanpassen, de data, eventuele instructies toevoegen en bijvoorbeeld leskaarten verwijderen of omwisselen. Zo kun je de bundel naar je eigen hand zetten.

2. Concept & publiceren

Wanneer je een bundel aan het maken en aanpassen bent, dan staat de bundel soms nog in 'concept'. Wanneer je klaar bent met het aanpassen van de bundel en de bundel klaar wilt zetten voor de leerlingen dien je de bundel te 'publiceren'. Om dit te doen zet je het concept-schuifje om van concept:

... naar gepubliceerd:

De leerlingen zien nu de leskaarten klaarstaan in hun account. Ze kunnen er alleen nog niet op klikken. Jij kunt de leskaart openzetten middels het open/gesloten schuifje bij de leskaart.

3. De leskaarten binnen de bundel

Onderaan vind je de leskaarten die binnen de bundel vallen. Je kunt de volgorde van de leskaarten aanpassen door op de knop 'aanpassen' te klikken. Daar heb je ook de mogelijkheid om een leskaart te verwijderen.

Wil je de inhoud van de leskaart bekijken? Klik dan op de leskaart om de leskaart te openen.

4. Een nieuwe bundel maken & lessen toevoegen aan bestaande bundels

Wanneer je een leskaart toevoegt aan de planning van je klas maak je automatisch een nieuwe bundel aan. Deze bundel bestaat op dat moment uit één leskaart. Wil je een leskaart toevoegen aan de bestaande bundel? Geef dan aan aan welke bestaande bundel je de kaart wil koppelen.

Zo voeg je de gekozen leskaart(en) toe aan een bestaande bundel die je ingepland hebt. Dit kan een standaard bundel zijn van Basicly of een bundel die jij zelf aan het samenstellen bent.

Tip: Maak je een bundel die je voor meerdere klassen wilt gebruiken, of die je komend jaar opnieuw wilt gebruiken? Stel de bundel dan niet direct samen in de planning van de klas (met het +-teken). Gebruik dan juist de 'favorieten-functie'! Zo hoef je maar één keer de bundel samen te stellen. Deze bundel vind je terug bij 'Mijn bundels'. Vanuit daar kun je de bundel inplannen voor je klas(sen).

Heb je vragen over de werking van onze bundels?

Stel je vraag dan gerust aan ons via de chat.