De Entree koppeling bij de jaarovergang

Het schooljaar starten in het voortgezet onderwijs.

Josha avatar
Geschreven door Josha
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hebben jullie als school Basicly gekoppeld aan Entree? Dan is het belangrijk om bij de jaarovergang een aantal stappen te doorlopen. In dit artikel lees je terug wat er moet gebeuren:

Stap 1 - Klassen aanmaken

Maak handmatig de klassen aan door bij klassen te klikken op 'klas aanmaken'. Hier lees je meer over het aanmaken van klassen.

Stap 2 - Docenten koppelen aan de klas(sen)

Nu de klassen zijn aangemaakt, kun je je collega's handmatig koppelen aan de juiste klas(sen). Collega's kunnen dit ook zelf doen via klassen > Leerkrachten. Zijn enkele collega's nieuw in het team? Nodig ze dan eerst als volgt uit voor Basicly. Wanneer ze deze uitnodiging geaccepteerd hebben, kunnen ze gekoppeld worden aan één of meerdere klassen.

Stap 3 - Inloggen

Wanneer leerlingen nu inloggen via jullie ELO (bijvoorbeeld Itslearning of Somtoday) door op de Basicly knop of tegel te klikken, komen ze in Basicly terecht. In sommige gevallen krijgt de leerling de vraag om zijn/haar schoollocatie en klas aan te klikken. In sommige gevallen komen ze direct in de juiste klas terecht.

Komen leerlingen vanuit de ELO bij een inlogscherm dan Basicly? Dan is er iets mis met de koppeling. Bij een actieve Entree koppeling moet het niet nodig zijn om als leerling in te loggen met een code. Zoek in dat geval contact met robert@basicly.co.

Roept dit artikel vragen bij je op?

Stel je vragen dan ons gerust via hoi@basicly.co of via de chat.