Basispoort koppeling controleren

Bij de start van het nieuwe schooljaar

Josha avatar
Geschreven door Josha
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij de start van het nieuwe schooljaar is de koppeling met Basispoort bewaard gebleven. Het is belangrijk om voor dit schooljaar opnieuw de verbinding tussen Basispoort groepen en Basicly groepen te bevestigen. Doorloop als coördinator de volgende stappen:

Controleer in de online omgeving van Basicly (via profiel > Basispoort) of de koppeling met de groepen nog steeds bestaat. Dit zie je aan het koppel-teken: 🔗. Staat dit koppelteken er? Dan ben je klaar! ✅ Zie je het koppel-teken niet staan? Doorloop dan de stappen hieronder.

Stappen wanneer de koppeling met de groepen mist

1. Controleer in de online omgeving van Basicly (via profiel > Basispoort) of de groepen overeen komen met de groepen in Basispoort.

2. Klik bij elke groep op de knop:

🔔 Belangrijk: klik alleen op de knop 'importeren' wanneer je NIEUWE gebruikers (leerlingen of medewerkers) aan de groep wil toevoegen.

Vervolgens is de koppeling tussen de groep in Basispoort en de groep in Basicly bevestigd. Vervolgens vult de groep zich automatisch met de bestaande leerlingen die dit schooljaar tot deze groep behoren. Zij behouden hiermee hun bestaande account én hun progressie. Hierbij is het goed om te weten dat het niet uitmaakt uit welke leerlingen je samenbrengt in een groep: leerlingen nemen altijd hun voortgang mee. De voortgang van de groep wordt samengesteld op basis van de voortgang van de leerlingen binnen deze groep.

Maak je een nieuwe groep die volledig uit nieuwe leerlingen bestaat? Bijvoorbeeld een groep 1 of een H1B, importeer in dat geval wél de leerlingen. Zij hebben immers nog niet een bestaand account bij Basicly.

Bij het koppelen van de klassen wordt meestal het niveau van de desbtreffende groep automatisch ingesteld. Het kan voorkomen dat deze informatie niet meegestuurd wordt door Basispoort. In dat geval is het belangrijk om handmatig het niveau van de klassen te selecteren. Klik daarvoor in de klas op 'aanpassen' > selecteer het niveau van de groep > 'klas opslaan'.

Roept de koppeling met Basispoort vragen bij je op?
Stel ze gerust aan ons via de chat.