Know Your Customer Suite
KYC Suite Administrator
Toegangsbeheer: Gebruikersgroepen en machtigingen
J
Geschreven door Jeroen Cevaal
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De Gebruikersgroepen-instelling kan gevonden worden in de instellingen onder "Toegangsbeheer". In dit artikel leggen wij uit hoe u gebruik kunt maken van machtigingen en groepen en hoe u deze kunt beheren in de KYC Suite.

Samenvatting

Machtigingen zijn een manier om in te stellen of een groep toegestaan is om bepaalde acties in de KYC Suite uit te voeren. Administratoren zijn bevoegd om machtigingen aan groepen te linken en groepen aan gebruikers toe te wijzen.

Gebruikersgroepen

Een gebruikersgroep is een set van machtigingen die aan een gebruiker kunnen worden toegewezen.

Groep typen

Er zijn twee typen groepen:

• Default

Een 'default' groep is een groep met een voorafbepaalde set aan machtigingen.

• Custom

Een custom groep is een groep die door een administrator is aangemaakt en gewijzigd kan worden door een administrator.

Administrator Groepen

Als een machtiging met 'settings' in de naam gelinkt wordt aan een groep, zal deze groep als 'Administrator' groep gemarkeerd worden. Als een gebruiker aan zo een groep is toegewezen, zullen zij toegang hebben tot de administrator pagina.

Nieuwe groepen aanmaken

Het is mogelijk om een 'custom' groep aan te maken die beschikt over een specifieke combinatie aan machtigingen.

• Template

Bij het aanmaken van een nieuwe groep kunt u kiezen uit een aantal templates. Een template vult de groepsnaam en een aantal machtigingen in, deze kunnen vervolgens nog naar wens gewijzigd worden.

• Groepsnaam

Deze naam zal gebruikt worden om aan de groep te refereren wanneer deze aan een gebruiker wordt toegewezen. Een voorbeeld van een groepsnaam kan zijn "compliance officer".

• Beschrijving

De beschrijving kan gebruikt worden de aangemaakte groep te omschrijven. Dit veld kan niet leeggelaten worden.

• Machtigingen

De machtigingen definiëren wat gebruikers die aan deze groep toegewezen zijn, kunnen doen. Hieronder zullen wij dit nader toelichten.

Machtigingen

De onderstaande machtigingen worden momenteel ondersteund in onze KYC Suite. In de toekomst verwachten wij deze lijst verder uit te breiden.

Gebruikersmachtigingen

Naam

Beschrijving

Default Groep / Template

addProductToClientDoneWrite

Approver

manualIdentificationDone

Aftekenen van handmatige identificatie.

Approver

onboardingAcceptedWrite

Accepteren van onboarding cases

Approver

onboardingRejectedWrite

Afwijzen van onboarding cases

Approver

workflowEndProductDoneWrite

Aftekenen van Product off-boarding

Approver

workflowEndPartyDoneWrite

Aftekenen van Client off-boarding

Approver

workflowReviewDoneWrite

Aftekenen van risk review

Approver

clientFileOverviewPartiesExport

Client export in Client overzicht

Administrator

Administrator Machtigingen

De administrator machtigingen geven toegang tot verschillende gedeelten van de instellingen zoals bijvoorbeeld het toegangsbeheer waar de machtigingen zelf beheerd kunnen worden. Al deze instellingen zijn standaard opgenomen in de 'default' groep en het template met de naam 'Administrator'.

Naam

Menu Item

Beschrijving

userGroupsSettingsRead
userGroupsSettingsWrite

Toegangsbeheer > Gebruikersgroepen

Bekijken/beheren van gebruikersgroep instellingen

userSettingsRead
userSettingsWrite

Toegangsbeheer > Users

Bekijken/beheren van gebruikersbeheer instellingen

accessTokenSettingsRead

accessTokenSettingsWrite

Toegangsbeheer > Tokens

Bekijken/beheren van toegangstoken instellingen

notificationSettingsRead

notificationSettingsWrite

Toegangsbeheer > Notificaties

Bekijken/beheren van notificatie instellingen

adminSettings

Alles, behalve de bovenstaande punten.

Beheren van alle instellingen. Deze machtiging zal worden uitgefaseerd wanneer alle machtigingen los beschikbaar zijn.