Producten
Leskaarten
Compatibiliteit van leskaarten en afspraakkaarten

In dit artikel leggen we uit hoe u de compatibiliteit tussen uw producten en activiteiten beheert.

Kevin Bagayoko avatar
Geschreven door Kevin Bagayoko
Meer dan een week geleden bijgewerkt

INTRO

Zodra u bezig bent met het aanmaken van lidmaatschappen is het belangrijk om een aantal definities in kaart te brengen. Binnen uw Back Office en onder "Producten" zijn er twee opties (ook wel "Kaarten" genoemd):

1. Leskaarten: deze beheren de toegang tot uw groepsactiviteiten, workshops en/of evenementen.

1. Voorbeeld: Hatha Yoga, HIIT of Heavy Bag Training.

2. Afspraakkaarten: deze beheren uitsluitend de toegang tot uw afspraken

1. Voorbeeld: Intake, Personal Training of Massage.

Deze kaarten zijn in feite uw prijspunten en bestaan vaak uit 10 Strippenkaart, Proefles, Ongelimiteerd Maandabonnement enzovoort. Aan de hand van de configuratie kunt u dus beheren tot welke categorieën, activiteiten en/of vestigingen een lid toegang heeft met de kaart in kwestie.

Stap 1: leskaarten voor groepsactiviteiten, workshops en evenementen.

Dit is de makkelijkste optie om direct de beschikbaarheid van uw leskaarten te beheren.

Ga naar "Producten" > en "Leskaarten". Vervolgens kunt u een bestaande leskaart bewerken door op het potlood-icoontje te klikken óf voeg een nieuwe leskaart toe en vul alle verplichte velden in.

Onder het kopje "Beperkingen" zijn de onderstaande opties:

• Categorieën: dit is het type activiteit dat gekoppeld aan uw activiteiten.

• Voorbeeld: Yoga.

• Activiteiten: dit is de specifieke activiteit

• Voorbeeld: Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, etc.

• Vestigingen: dit zijn alle zalen of fysieke locaties binnen uw Back Office.

• Voorbeeld: Shala 1.

Klik simpelweg op de gewenste beperkingen, bevestig de correcte configuratie en sla uw instellingen op.

Stap 2: afspraakkaarten voor afspraken.

Hieronder leggen we uit hoe u de verschillende prijspunten van uw afspraken kunt beheren. Dit is vooral belangrijk als u meerdere sessies van één type afspraak aanbiedt, omdat u waarschijnlijk een andere prijs hanteert voor een massage van 30 minuten dan een massage van 60 minuten.

De configuratie voor een afspraakkaart is vrijwel gelijk aan dat van een leskaart, alhoewel het belangrijk is dat u éérst alle verschillende type sessies en afspraken toevoegt. Vervolgens kunt u pas de compatibiliteit instellen.

Ga naar "Producten" > en "Afspraakkaarten". Vervolgens kunt u een bestaande afspraakkaart bewerken door op het potlood-icoontje te klikken óf voeg een nieuwe afspraakkaart toe en vul alle verplichte velden in.

Onder het kopje "Compatibiliteit" kunt u de toegang beheren. Selecteer eerst het type activiteit, zoals "MASSAGE".

Let op: nu geeft de afspraakkaart toegang tot álle massages.

Om de toegang verdere te configureren dient u op het potlood-icoontje naast het type activiteit te klikken. Binnen de pop-up ziet u alle verschillende opties die u aan of af kunt vinken.

VOLTOOID!