Zoom configureren

Het doel van deze handleiding is om u te helpen met het installeren van Zoom voor uw online lessen.

Kevin Bagayoko avatar
Geschreven door Kevin Bagayoko
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stap 1: Maak de link naar de videoconferentie aan.

U heeft 2 mogelijkheden om een link aan te maken en deze in uw Bsport-account toe te voegen.

Volg de volgende stappen om uw links toe te voegen: https://intercom.help/bsport-helpcenter/en/articles/3830979

• Optie 1 (uw persoonlijke link gebruiken): Ga naar uw Zoom-profiel en kopieer en plak uw persoonlijke link als volgt.

• Optie 2 (een nieuwe link aanmaken): Een bijeenkomst organiseren

Wanneer u ingelogd bent op Zoom, klik dan op 'Host a meeting'. Zodra u in de bijeenkomst bent, klik dan vervolgens op de 'ⓘ' links bovenin uw scherm, kopieer de 'Invite link' en plak deze in Bsport.

Stap 2: De wachtruimte activeren.

Sinds 27 september 2020 heeft Zoom het verplicht dat elke Meeting die door betalende Zoom-klanten georganiseerd wordt of een Meeting Code of een wachtruimte heeft.

Bsport is niet betrokken bij het aanmaken of versturen van Meeting Codes. Deze moet u zelf activeren via uw eigen Zoom-account.

Open Zoom > klik op “Personal” > en selecteer “Settings”.

Om de status van je Personal Meeting Room te controleren en te verifiëren, ga naar “Meetings” > en selecteer “Personal Room”.

Klik op “Edit” en deselecteer de optie voor de Meeting Code en vink de optie voor de wachtlijst aan > klik vervolgens op “Opslaan”.

Wwarschuwing: als u een gratis Zoom-account heeft, kunt u de optie voor Meeting Codes niet deselecteren. Vergeet daarom niet om de Meeting Code op tijd met uw leden te delen.