Instellingen
Widgets
Widgets configureren en integreren

In dit artikel leggen we u uit hoe binnen enkele seconden een widget op uw bestaande website plaatst.

Kevin Bagayoko avatar
Geschreven door Kevin Bagayoko
Meer dan een week geleden bijgewerkt

INTRO

Onze widgets zijn kleine 'stukjes' van onze software die uit HTML bestaan en die gemakkelijk op uw bestaande website gezet kunnen worden. De widgets zijn compatibel met uw websitebouwer (voorbeeld: Wordpress) als deze HTML-widgets ondersteunt.

Belangrijk: we raden aan dat u verifieert of uw websitebouwer de widgets ondersteunt, of u op het juiste pakket zit of dat u eventueel uw bestaande pakket moet upgraden bij uw websitebouwer.

Stap 1: widgets instellen.

Log in op uw Back Office > ga naar "Instellingen" > en klik op "Widgets".

Op deze pagina kunt u onder het eerste kopje, ook genaamd "Instellingen", het 'gedrag' van de widget aangeven.

1. Compatibiliteitsmodus (negeert website-thema): activeer deze optie als u wenst dat de widgets uw website-thema (denk aan lettertype en lettergrootte) overneemt.

1. Activeer de responsieve-modus: deze optie helpt de widgets met het aanpassen aan de formaten van verschillende apparaten.

2. EasyConnect-knop toevoegen: deze knop (huisje binnen een cirkel) komt linksonder in de widget en geeft ingelogde leden snel toegang tot: Uitloggen, Mijn abonnementen, Mijn profiel, Mijn winkelmandje en Mijn reserveringen.

3. Type: dit geeft aan wat voor pop-up leden te zien krijgen zodra zij ergens op klikken. Wij raden "Op mijn website blijven" sterk aan voor de beste klantervaring en merkbeleving.

1. Nieuw tabblad openen.

2. Op mijn website blijven.

3. Nieuw venster openen.

4. Taal: u kunt een 'vaste taal' selecteren door op één van de opties te kiezen óf gebruike "Automatisch" alles gelijk af te stemmen op de gebruikerstaal (alleen ondersteunde talen door BSPORT zijn hierop van toepassing).

Stap 2: widgets configureren.

Het tweede kopje, "Configuratie", gaat over alle specifieke widgets. Iedere widget heeft zijn eigen filters en kunnen gebruikt worden door ze aan te klikken om alleen bepaalde informatie van een widget te laten zien.

Voorbeeld: selecteer de Kalender-widget en filter op activiteit A en/of instructeur B.

Widget

Beschrijving

Voorbeeld

Kalender (nieuw ontwerp)

Toont alle groepsactiviteiten (en workshops indien geactiveerd onder "Personalisering").

Workshops

Toont alle workshops en evenementen.

Video On Demand

Toont alle beschikbare video's.

Kaarten

Toont alle beschikbare les- en afspraakkaarten.

Afspraken

Toont alle afspraken.

Afspeellijsten

Toont alle afspeellijsten

Webshop

Toon alle beschikbare webshop-producten.

Abonnementen

Toon alle beschikbare abonnementen.

Inlogknop

Integreer een knop op uw website voor leden om zich aan te melden of in te schrijven.

Stap 2: widgets integreren.

De rechterzijde op uw Back Office toont u een algemene voorvertoningen. Klik op het kopieer-icoontje onder "De code van deze widget voor op je website" en plak dit van uw klembord op de juiste pagina van uw websitebouwer.

VOLTOOID!

Sla dit op en kijk op uw webpagina hoe het eruit ziet! U, een van uw IT'ers of webmasters kan eventueel nog CSS toepassen om het nóg persoonlijker te maken of om de merkbeleving nóg gaver te maken.