Betalingen
Termijnbetalingen
Hoe klanten in termijnen kunnen betalen (CB en SEPA)

Dit artikel laat u stap voor stap zien hoe u uw klanten in termijnen kunt laten betalen (CB en SEPA).

Justin Schotte avatar
Geschreven door Justin Schotte
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stap 1 : Een configuratie toevoegen voor betalingen in termijnen

Ga naar het tabblad "Verrichtingen" > "Betalingen in termijnen" > Klik op "Een configuratie toevoegen".

Stap 2 : Vul het formulier in

• Geef een naam aan (bijv. : Betaling in 3 termijnen), deze naam zal worden weergegeven in het winkelmandje.

• Selecteer een interval : dagelijks, wekelijks, maandelijks, jaarlijks

• Geef de herhaling aan (bijv.: elke 2 maanden herhalen)

• Vermeld het aantal facturen

U krijgt een simulatie van de configuratie onderaan de pagina om eventuele fouten te vermijden (bv.: de betalingen worden om de 1 maand aangerekend voor een totale duur van 3 maanden en er worden 3 facturen gegenereerd).

• Geef de compatibiliteit aan van deze betalingen in termijnen (pas, afspraakpas, pack, webshop producten, cadeaubonnen)

Als u alle producten compatibel wilt maken met deze configuratie, moet u "Compatibel met alle (...)" aanvinken.

• Geef een minimumbedrag van het aankoopmandje aan (optioneel)

• Vink de optie "Alleen aangeboden als alle artikelen in het mandje compatibel zijn" aan of uit.

Standaard wordt de betaling in termijnen niet voorgesteld als de met de betaling in termijnen compatibele artikelen in het aankoopmandje zitten met niet-compatibele artikelen. Door deze functie uit te schakelen, zal de betaling in termijnen toch worden voorgesteld, zolang een compatibel artikel in het winkelmandje zit.

Weergave klant:

De klant krijgt alle betalingen aangeboden in verschillende tijden die u hebt aangemaakt (als de producten van zijn winkelwagentje compatibel zijn en het bedrag van het winkelwagentje de door u opgegeven limiet overschrijdt).