Marketing
Google
Migrering til Google Analytics 4 (GA4)

Denne guide hjælper dig til at oprette en ny GA4-ejendom, der vil indsamle data parallelt med din eksisterende Universal Analytics-ejendom.

Kevin Refvik avatar
Skrevet af Kevin Refvik
Opdateret over en uge siden

Grundlaget for at få oprettet en Google Analytics 4 og indsamle data på begge konti, er Googles udmelding nedenfor:

Den 1. juli 2023 behandles der ikke længere data på almindelige Universal Analytics-ejendomme. Du kan stadig se dine Universal Analytics-rapporter i et stykke tid efter den 1. juli 2023, men nye data bliver kun overført til Google Analytics 4-ejendomme. Få flere oplysninger

Brug GA4 Konfigurationsassistent

Klik på Administrator (nederst til venstre) i Google Analytics:

Sørg for, at den ønskede konto er valgt i kolonnen Konto. Hvis du kun har én Google Analytics-konto, er den allerede valgt:

I kolonnen Ejendom skal du vælge den Universal Analytics-ejendom, der i øjeblikket indsamler data for dit website.

Klik på GA4 Konfigurationsassistent i kolonnen Ejendom. Det er den første mulighed i kolonnen Ejendom.

Klik på Kom godt i gang under Jeg vil gerne oprette en ny Google Analytics 4-ejendom.

Hvis dit website bruger det gamle UA-sporingsid (gtag.js-tagget), har du mulighed for at aktivere dataindsamling ved hjælp af dine eksisterende tags.

Vær opmærksom på, at du ikke overfører Tags, som du har implementeret ved Google Tag Manager fx.

Klik på Opret ejendom.

Sådan! 🎉 Du indsamler nu data på begge Google Analytics-konti og er dermed klar til den nye generation af Google Analytics.

Hvis du ønsker yderligere information, kan du se Googles officielle vejledning her.