Alle samlingerMarketingGoogle
Oprettelse af Google Analytics

Denne guide hjælper dig til at oprette en Google Analytics konto

Kevin Refvik avatar
Skrevet af Kevin Refvik
Opdateret over en uge siden

Hvad er Google Analytics?

Google Analytics er Googles gratis værktøj til at monitorere trafikken på din hjemmeside. På den måde kan du blive klogere på din hjemmesides trafik og forbedre den løbende.

Google Analytics fungerer ved, at du opretter din hjemmeside i programmet og derefter indsætter den udformede trackingkode på din hjemmeside.

Denne guide hjælper dig med at oprette en Google Analytics. Hvis du allerede har en Google Analytics-konto, kan du gå videre til Installation af Google Analytics i bubbleweb.

Opret eller log ind på din Google-konto

Gå ind på: http://www.google.com/analytics/
For at oprette en konto, klikker du på Start for free
For at logge ind på din konto, klikker du på Sign in to Analytics

Opret ny ejendom

Der skal nu oprettes en ny ejendom på din konto. Klik på Administrator (Admin)

Ud for kolonnen Konto (Account), klikker du på Opret konto (Create Account)

Herefter udfylder du de forskellige felter med din hjemmesides information:

1. Kontonavn kan du udfylde med din virksomheds navn.

2. Ved datadeling skal du tage stilling til hvad du ønsker at dele med Google.

3. Ejendomsnavn kan du udfylde med din virksomhed eller din hjemmesides navn.

4. Husk at vælge den rette tidszone samt at tage stilling til hvilken valuta køb skal registreres i (dette er relevant for eksempelvis webshops).

Når du trykker på Opret (Create), vil du blive bedt om at acceptere Googles servicevilkår.

Du er nu klar til at oprette en datastrøm, så du kan begynde at indsamle data. Klik nu på Web.

Du indsætter nu selve hjemmesidens webadresse samt giver streamet et navn. Her kan du igen benytte virksomhedens eller hjemmesidens navn.

Medmindre du ønsker at lave avanceret måling, så trykker du nu på Opret stream (Create stream).

Du har nu oprettet din Google Analytics-konto korrekt.

Du kopierer nu dit Målings-ID (Tracking-ID), da du skal bruge dette for at installere Google Analytics på din hjemmeside.

Dit næste skridt