Artiklar
Lägg till artiklar

Här kan du läsa hur du kan lägga till enskilda artiklar

CustomerSuccessTeam avatar
Written by CustomerSuccessTeam
Updated over a week ago

Klicka på plustecknet högst upp till vänster för att öppna huvudmenyn. Klicka på Artikel.

Information

I fliken Information anger du den grundläggande informationen om artikeln.

Namn: Här skriver du artikelns namn

Artikelnummer: Här skriver du artikelns artikelnummer

Externt ID: Har du hämtat artiklar från ett externt system så kan du skriva det externa artikelnumret här

Pris: Här skriver du artikelns utpris

Inpris: Här skriver du artikelns inköpspris

Beskrivning: Skriv specifikationer och en beskrivning av artikeln

Lagersaldo: Välj hur många av artiklen finns på lager

Faktafält

Precis som i de andra vyerna i Cirrus så kan du ställa in faktafält för artiklar i inställningar. Dessa kan du sedan ange i denna fliken vid skapandet av en ny artikel.

Kategori

Informationen i denna flik modifierar man i Inställningar -> Artiklar

Affärsområde: Om artikeln tillhör ett specifikt affärsområde kan du ange detta här.

Artikelgrupp: Här anger du vilken artikelgrupp artikeln tillhör.

Enhet: Artikelns enhet väljer du här (ex: st, år, mån, tim, ml etc)

Artikelpaket: Här kan du ange ifall artikeln även ingår i ett artikelpaket. Ett exempel av ett artikelpaket kan vara om flera artiklar vanligtvis säljs tillsammans, så kan dessa läggas i ett och samma artikelpaket. Detta underlättar vid order/offertläggning.

Alla artiklar hittar du sedan i längst ner i menyspalten till vänster under Övrigt.

📌 Önskar du importera flera artiklar samtidigt? Läs hur du gör här!