Google Synk
Aktivera Google Calendar synk

I den här artikeln går vi igenom hur man kopplar sitt Cirrus konto med Google Calendar och några saker som är viktiga att veta.

CustomerSuccessTeam avatar
Written by CustomerSuccessTeam
Updated over a week ago

I den här artikeln går vi igenom hur du gör för att aktivera integrationen till Google Calendar för att synka din Google kalender med Cirrus CRM kalender.

Observera att detta enbart är synk till Google Calendar, synk till Gmail är en separat synk och måste sättas upp för sig.

Viktigt att veta om synken ❗

1. Det du skriver i "Beskrivning" i en aktivitet i Cirrus CRM delas med kund.
    Google Calendar kräver att en händelse i kalendern består av en inbjuden mottagare. Det betyder att de händelser du skapar i Cirrus som synkas med Google skickas direkt till användaren.
    Därför skapas en unik aktivitetstyp till dig som har Google Calendar synk som heter "Google Kalender". Alla aktiviteter som du skapar i Cirrus CRM av denna typ kommer delas med kunden, alltså är det mycket viktigt att inte skriva intern information på dessa aktiviteter.

2. Endast aktiviteter som läggs i den nya Google kalendern för Cirrus synkas

När du satt upp din koppling skapas en ny kalender i ditt Google-konto dit alla möten synkas. Endast möten som bokas i denna kalender synkas till Cirrus.

3. Mottagaren måste finnas i Cirrus CRM för att den ska synkas dit

Om du skapat ett möte i Google Calendar och det ska lyckas synka till Cirrus måste kontaktpersonen du bjudit in finnas inlagd i Cirrus CRM sedan innan. Synkningen sker med hjälp av mottagarens e-postadress, genom den hittar Cirrus mottagaren och kopplar en aktivitet mot den kontaktpersonen och kundkortet.

Så aktiverar du

Steg 1.
Navigera till inställningar

Gå till "Mitt konto" uppe till höger och klicka sedan på fliken "Google" och därefter på "Lägg till kalender" uppe till höger.

Steg 2.
Välj användare och aktivitetstyp
Nu är det dags att koppla din användare mot Google och den aktivitetstyp som ska synkas. Välj aktivitetstyp "Google Kalender" (om detta inte redan är förvalt) för att säkerställa att du bara använder en typ och inte tar någon som har historisk data kopplad till sig.

När du valt användare och aktivitetstyp "Google Kalender" klickar du på KOPPLA.

⚠️ OBS! ⚠️

Välj ingen annan aktivitetstyp här. Om du väljer en annan aktivitetstyp kommer alla historiska aktiviteter som skapats av denna typ synkas som mötesinbjudningar till dina kunder.

Steg 3.
Koppla ditt Google-konto

Nu syns din koppling i listan och du behöver gå vidare och Auktorisera.
Du hittar knappen längst bort till höger.

Då öppnas sedan en ruta där du behöver logga in på ditt Google Konto, alltså det konto där du har kalendern som du vill synka med Cirrus.

Steg 4.

Kopplingen är aktiv

När kopplingen är igång syns den sedan i listan likt nedan, för att inaktivera. Tryck på "Ta bort" längst till höger.

Nu är kopplingen aktiv och alla aktiviteter av typen "google meeting" som skapas i Cirrus synkas iväg som mötesinbjudningar till din kopplade Google Kalender.

Ser du inte din koppling i listan?
Prova att uppdatera sidan. Om inte det heller funkar, lägg till den igen genom att trycka på "add calendar" och ditt konto och aktivitetstypen "google meeting" .

I nästa artikel går vi igenom hur man synkar möten mellan systemen! Läs den här!