FAQ / Vanlige stilte spørsmål
Hva betyr de ulike rollene i Next Field?

Her kan du lese om rollestrukturen og de ulike tilgangene du har i Next Field

Espen Ottar Skjeggestad avatar
Skrevet av Espen Ottar Skjeggestad
Oppdatert over en uke siden

Next Field bruker rollesystem for å definere hvilke tilganger de ulike brukerne i systemet har. Rollene skilles på to nivåer; selskap (company) og prosjekt (project).
Selskap er kun interne roller, mens et prosjekt kan være både internt og eksternt.

Selskap (company)
Admin
En company admin kan invitere kolleger og ansatte til firmaets Next Field-konto. De kan også sette opp standardiserte tags for alle fremtidige prosjekter.
En admin kan også få tilgang til alle prosjekter opprettet under sitt firma, selv om vedkommende ikke er en del av det spesifikke prosjektet. For å kunne se data og jobbe i prosjektet må de da gå inn i det gjeldende prosjekt og legge seg selv til.

Normal
En normal bruker i firmaet har ingen spesielle tilganger, men har godtatt at deres personinformasjon kan brukes. De kan da legges til i prosjekter uten å måtte motta en invitasjon på e-post hver eneste gang.

Prosjekt (project)
Project owner
Den som oppretter et prosjekt, blir automatisk eier av det prosjektet. Prosjekteieren har flere muligheter enn andre i prosjektet:

• Slette prosjektet

• Laste opp, redigere og slette tegninger

• Se alle punkter, også de som de ikke har laget eller fått av andre

• Endre og oppdatere prosjektinformasjon

• Redigere, oppdatere og slette alle punkter

• Slette bilder

• Ta ut rapport på alle punkter

• Invitere til prosjekt med både normal- og admintilgang

• Gi andre rollen prosjekteier

Project admin
En admin kan gjøre alt en prosjekteier kan, men har ikke mulighet til å slette prosjekt eller gi andre prosjekteier-rollen.

Project normal
En normal bruker på et prosjekt kan kun lage punkter, motta punkter og invitere til prosjekt med normal tilgang.