Rutiner - tips & triks
Hvordan sette opp KS i Next Field (CHECKD)

Slik oppretter du et prosjekt for KS, og gjør klart det som kvalitetssikres i din KS

Espen Ottar Skjeggestad avatar
Skrevet av Espen Ottar Skjeggestad
Oppdatert over en uke siden

Med CHECKD kan du enkelt sette opp og klargjøre KS i forkant, eller logge den underveis i arbeidet. For å sette opp KS i CHECKD trenger du først et prosjekt (les mer om hvordan du oppretter et prosjekt ved å klikke her). Du kan lage et eget prosjekt kun for KS, eller jobbe ut i fra allerede eksisterende prosjekt. Det er 'tags' som er nøkkelen for å skille ut KS fra andre observasjoner og avvik.

Opprette og klargjøre KS i forkant

Det er mange fordeler med å klargjøre KS på forhånd. Blant annet har du stålkontroll på hva som skal kontrolleres før du delegerer oppgavene til utførende.

For å gjøre dette gjør du følgende:

1. Opprett eller gå inn i et eksisterende prosjekt

2. Åpne en tegning og lag et punkt

3. I tittelfeltet bruker du en kort og beskrivende tittel (husk at dette er noe av den første informasjonen mottakeren får)

4. I beskrivelsesfeltet (description) skriver du opp rutinen for hva som skal sjekkes på den gjeldende KS-oppgaven. Pro tip: du kan også klippe og lime rutinen fra en PDF eller word-fil.

5. Tag punktet riktig. "KS" og eventuelt andre nødvendige fag-tags, f.eks. tømrer, rørlegger, elektriker etc.

6. Da kan du kopiere en oppgave så mange ganger du selv ønsker. Dette gjør du ved å høyreklikke på oppgaven på tegning, elle å trykke på tre-prikk menyen og velg funskjonen 'Duplicate item'

7. Du kan delegere KS-punktene dine ved å markere dem og deretter trykke på 'Assign' knappen.

8. Vipps! En fullstendig KS-rutine blir sendt til ansvarshavende med beskrivelse, lokasjon på tegning, bilder og tags.