Field app - arbeta i fällt
Skapa en rapport i Field appen

Hur du enkelt upprättar en rapport med mobil eller surfplatta

Espen Ottar Skjeggestad avatar
Skrivet av Espen Ottar Skjeggestad
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det är många fördelar ved att skapa rapporter från Field-appen, speciellt om du önskar att informera om nåt direkt från byggplatsen.

Så här skapar du en rapport med mobil/surfplatta:

Öppna appen och hitta det projekt du vill ha en rapport ut ifrån. Öppna sen ritningen som du önskar att ta en rapport ifrån. Välj sen en av tre metoder för att skapa rapporten:

1. Skapa en rapport direkt i ritningen:
    Klicka på rapport-ikonen som ligger överst till höger på ritningen. Då tar du ut en rapport på alla punkterna du har i ritningen.
    Om du vill öppna alla punkter så klickar du på förstoringsglaset och sedan "show all items".

2. Skapa en rapport med alla punkter, eller utvalda punkter:
    Tryck på förstoringsglaset som du hittar uppe i det högra hörnet. Härifrån kan du söka på tags, status på punkterna (öppen, röd, gul, blå eller grön). När du valt dina kriterier så klickar du på "generate report".

3. Välj ut enskilda punkter med "item list":
    Öppna fliken som heter "item list". Det här är översikten över alla punkterna i ritningen. Fliken hittar du över själva ritningen. NB: du kan använda sökfunktionen till att välja vilka punkter som ska visas i "item list". Håll fingret på en punkt i en halv sekund, detta aktiverar alla punkterna och du kan nu välja uppgifterna du önskar att ha med i rapporten. När du har valt de punkterna du önskar att ha med så trycker du på "generate report"-knappen som du finner överst i höger hörn.

Rapporten kan delas via en länk och kan delas till alla plattformar. Länken kan delas via alla funktioner som har denna möjligheten f.ex e-post eller SMS.

PRO tip 🏆 : Du kan zooma in i ritningen på PC, mobil eller surfplatta. Detta ger dig en bättre översikt på vart i ritningen punkterna ligger.

(Använd rapportknappen uppe till höger - för att laga en rapport med alla punkter och filtrering, se den sista GIF´en på denna sidan)

(rapport med alle punkter og filtrering)