FAQ / Vanliga frågor
Vad betyder de olika rollerna i Next Field?

Här kan du läsa om rollstrukturen och de olika åtkomster du har i Next Field.

Isabell Hernandez avatar
Skrivet av Isabell Hernandez
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Next Field använder ett rollsystem för att definiera användarens åtkomst. Rollerna är uppdelade i två olika nivåer: 'Företag' och 'Projekt'. Användaråtkomst på företagsnivå är för anställda som arbetar i ditt företag, medan användare på projekt nivå kan vara vem som helst som arbetar med det projektet; din egen organisation, partnerorganisationer och underleverantörer.

Företag (Company)
Admin
En företagsadmin kan bjuda in kollegor till sitt organisationskonto i Next Field. De kan redigera organisationsinformation och de kan skapa standardiserade taggar (nyckelord) som blir tillgängliga för alla projekt som skapas. En admin kan också få tillgång till alla projekt skapade under deras företag, oavsett om de har en direkt koppling till det projektet eller inte. Klicka här för att se hur du kan lägga till dig själv i ett projekt.

Normal
En normal användare har begränsad åtkomst men kan redigera sin personliga information och skapa projekt utan att behöva få en inbjudan via e-post från en admin.

Projekt (Project)
Project Owner
Användaren som skapar ett projekt betraktas automatiskt som projektägare. Projektägaren har åtkomst till alla funktioner inom det projektet:

• Radera projektet

• Ladda upp, redigera och radera bilder och ritningar

• Se, redigera och radera alla Items (Både 'Mina Items' och 'Alla Items')

• Redigera all projektinformation.

• Skapa rapporter baserade på alla Items i projektet.

• Bjuda in användare till projektet, både 'Normala' användare och 'Admin'-användare.

• Ge andra användare rollen Project Owner.

Project Admin
En 'Project Admin' kan göra allt en Project Owner kan men har inte möjlighet att radera projektet eller ge titeln 'Project Owner' till en annan användare.

Project Normal

En 'Normal' användare kan endast skapa Items, ta emot Items och bjuda in andra användare till projektet, som en 'Normal' användare.