FAQ / Vanliga frågor
Vad är Forms i Next Field (CHECKD)?

En beskrivning på checkliste funktionen i Next Field och web

Espen Ottar Skjeggestad avatar
Skrivet av Espen Ottar Skjeggestad
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Forms är en egen modul i Next Field (CHECKD). Den ger dig möjligheten till att bygga och tillpassa egna checklistor och protokoll i Next Field-appen. Du har också ett utval av standard checklistor som du kan använda, kopiera och skapa dina egna versioner av. Exempel på checklistor och protokoll är kvalitetskontroll, övertagnings protokoll och värnrond.

Använd checklistor i Next Field-appen

1. Välj det projekt du jobbar i

2. Välj 'Reports' fliken i botten

3. I 'Reports' fliken så får du en överblick på både checklistor och items-rapporter

4. Klicka på (+) ikonen för att välja checklista

5. Nu kan du börja fylla ut checklistan. Kom ihåg att spara genom att klicka på 'Save'

6. Ge checklistan ett namn, för exempel "260722 - KS - Bygg 3" och klicka sen på 'OK'

7. Du kan du hitta checklistan under 'Reports' fliken

Administrera checklistor från PC/Web

Vilka checklistor ('forms') som är tillgängliga i ett projekt kan administreras när du skapar ett projekt - eller när du redigerar projektinformation via 'information'-fliken. Väl inne i informations fliken så scrollar du ner till 'Project FORMS Templates' (mallar). Klicka sen på blyertspennan för att lägga till eller ta bort 'Project FORMS Templates'.

Om du önskar att dina 'Project FORMS Templates' ska vara tillgängliga för alla medlemmar i ett projekt, så måste du bocka i 'Enable public templates for all project members', som visat på bilden nere. På så vis kan både partners och underentreprenörer få tillgång och använda checklistorna.

Om du vill skapa egna 'FORMS Templates' (checklistor), kan du läsa mer här