Training activeren

Om nieuwe teamleden in te werken kan je een training activeren. Lees er hier meer over.

Deze week bijgewerkt

Het handboek is ook handig om nieuwe teamleden in te werken in de zaak. Zo kan je de kennis van je teamleden over een bepaald thema testen. Dit doe je door middel van trainingen. Je kan ook een inwerktraject maken en verschillende thema's testen. Dan krijgen teamleden op bepaalde tijdstippen een nieuw deel van de training in hun app.

Ook kan je zien welke teamleden een training al afgerond hebben en wat ze hebben geantwoord op de eventuele quizvragen in de thema's.

šŸ’” Tip: Doe een test run van je training om te kijken hoe het eruit ziet voor je het publiceert. Lees er hier meer over.

Training activeren bij thema

Je kan per thema een training activeren.

1. Klik bovenaan op 'Training' > Handboek.

2. Open het thema waarvoor je een training wilt activeren.

3. Ga linksonder naar het Control center en klik op 'Setup'.

4. Een venster 'Beheer training' opent. Er zijn drie opties:

1. Start training automatisch op een bepaalde dag als teamlid in dienst komt: Selecteer een bepaalde dag nadat een teamlid in dienst is getreden. Op die dag zal de training starten. Handig om te gebruiken als de training onderdeel is van het inwerktraject.

2. Thema is open voor training tot een specifieke datum: Selecteer een datum tot wanneer teamleden deze training kunnen volgen.

3. Thema mag op elk moment worden getraind: Geen einddatum, het thema kan op elk moment bekeken en getraind worden.
      ā€‹

5. Klik op 'Doorvoeren'.

šŸ’” Tip: Wil je dat een specifiek teamlid een training volgt of herhaalt? Je kan een training 'pushen' naar specifieke teamleden. Klik op het plusje in het control center en selecteer een teamlid.

Inwerktraject opstellen

Je kan ook meerdere themas's presenteren aan je teamleden door middel van een inwerktraject. Per thema kies je dan op welke dag ze het thema voorgesteld krijgen in hun app. Dit voorkomt dat er te veel informatie op hen afkomt op de eerste werkdag.

āž”ļø Voorbeeld:

Op dag 1 krijgen ze het thema 'Je eerste dag' in de app.

Op dag 3 krijgen ze het thema over de huisregels.

Op dag 5 krijgen ze het thema over de menu's.

Resultaten bekijken

Als je een training hebt gemaakt, is het interessant om te zien hoe je teamleden hebben gescoord op hun vragen. Je kan de resultaten van je teamleden inzien. Hiervoor ga je naar het betreffende thema en klik je rechts onderaan bij Training op 'Analytics'.

Hier kan je zien wie met de training is begonnen en wat iedereen heeft geantwoord op de quizvragen.
ā€‹