Toeslagen op shifts

Je kan in Eitje ook toeslagen toekennen. Lees er hier meer over.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kan toeslagen aanmaken en deze toewijzen aan shifts. Ga hiervoor naar het menu rechtsboven > Vestigingsinstellingen. Onder het kopje 'Financieel' klik je op 'Maak' naast de toeslagen.

Er zijn drie verschillende type toeslagen die je kan toevoegen.

Functietoeslag

Deze toeslag is een zelf te benoemen toeslag. Bijvoorbeeld een toeslag voor leidinggevende rol. Zorg ervoor dat de toeslag in gebruik is om het te kunnen toewijzen.

Deze toeslag kan je na het aanmaken per shift toekennen via de planning of urenregistratie.

Hapsnaptoeslag

Dit is een toeslag voor teamleden die op bepaalde dagen tussen bepaalde uren werken. Deze toeslag wordt automatisch toegekend aan de shift wanneer deze voldoet aan de voorwaarden van de toeslag.

Feestdagtoeslag

Dit is een toeslag voor iedereen die werkt op bepaalde feestdagen. Deze toeslag wordt ook automatisch toegekend aan alle shifts op de dag van de feestdag.

Toeslagpercentage

Je geeft bij elke toeslag een percentage aan. Als je bijvoorbeeld 50% invult, betekent dit dat het uurloon met 1.5 vermenigvuldigd wordt. Deze toeslagen worden ook direct mee verrekend in de loonkosten en kan je terugzien in de planning en urenregistratie bij de shift van een teamlid.

Wanneer je uren exporteert, zal je in de export het aantal uren zien waarop een toeslag van toepassing is.