Beschikbaarheidsinstellingen

Er zijn verschillende instellingen voor de beschikbaarheid. Lees er hier meer over.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je naar 'Planning' > 'Beschikbaarheid' navigeert zie je rechtsboven een knop 'Instellingen'. Je vindt ze ook door rechtsboven te klikken op het menu > Vestigingsinstellingen.

Beschikbaarheidsinstellingen

• Actieve beschikbaarheidsfunctie
    1. Actief: Standaardinstelling. Beschikbaarheid is voor iedereen actief.
    2. Alleen voor managers: Teamleden mogen hun beschikbaarheid niet doorgeven, alleen managers kunnen dit doen.
    3. Inactief: De functie wordt niet gebruikt. Niemand kan beschikbaarheid doorgeven.
    ā€‹

• Standaard beschikbaarheidswaarde voor een teamlid
    Hier kies je of iedereen standaard op beschikbaar of onbeschikbaar staat.
    ā€‹

• Weergeef contracturen of aantal shifts
    1. Shifts: Toont het aantal gewenste werkdagen voor teamleden (mits zij dit hebben doorgegeven) op de beschikbaarheidspagina en in de planning.
    2. Gemengd: Toont de contracturen voor teamleden met een urencontract en het gewenste aantal werkdagen voor de rest van de teamleden.
    ā€‹

• Reden verplicht bij onbeschikbaar
    Verplicht teamleden om een reden te geven als ze zichzelf onbeschikbaar willen melden.
    ā€‹

• Beschikbaarheidsperiode
    Wil je bijvoorbeeld dat teamleden 3 weken van tevoren hun beschikbaarheid niet meer kunnen doorgeven? Lees hier hoe je dit kan instellen.