Kassasysteem instellen

Als je de koppeling hebt geactiveerd moet je nog bepalen welke omzet je wilt ophalen.

Deze week bijgewerkt

Het verschilt per koppeling op welke manier je je omzet kan ophalen. Er zijn twee manieren mogelijk:

Per omzetgroep: Dit haalt direct alle omzet uit je kassa op van de geselecteerde omzetgroepen. Als je dus 100,- aan producten van de 'Omzetgroep: Drank - hoog' hebt aangeslagen zal er ook 100,- worden opgehaald als je deze groep in Eitje hebt geselecteerd.

Per verkoopzone: Dit haalt net zoals de andere de omzet op per omzetgroep, echter kan je ze nog specificeren per verkoopzone.

Lees dit artikel als je meer uitleg wilt over het verschil tussen de twee opties.

Koppeling instellen

1. Ga naar 'Data' > Koppelingen.

2. Klik op 'Mijn koppelingen' aan de linkerkant.

3. Klik op 'Instellen' of op de drie puntjes en dan op 'Instellen'.

4. Kies indien mogelijk voor 'Groep' of 'Zone'. Als je enkel per omzetgroep kan koppelen, heb je deze stap niet.

5. Verdeel de omzetgroepen uit je intergratie over de omzetgroepen die je in Eitje hebt aangemaakt.
    ⚠️ Let op: De integratie zal pas werken als je alle omzetgroepen uit de integratie hebt verdeeld over de omzetgroepen in Eitje.

Wanneer kies ik welke optie?

Per omzetgroep is de makkelijkste keuze. De grootste reden om per verkoopzone te koppelen is voor bedrijven die twee vestigingen hebben met één kassasysteem. Zo kan je dus dezelfde integratie koppelen aan twee vestigingen en toch je omzet spreiden over de verschillende vestigingen.

Welke opties zijn er mogelijk per koppeling?

Afhankelijk van de koppeling die je kiest zijn er één of twee opties.

Integratie

Per omzetgroep

Per verkoopzone

Bork

Kassatellen

Lightspeed K-Series

Lightspeed L-Series

MplusKASSA

Mr. Winston

Spont

Tebi

Twelve

Unitouch

unTill

Wisselen tussen de verschillende opties

Om de koppeling opnieuw in te stellen moet je eerst alles loskoppelen.

1. Ga naar 'Mijn koppelingen'.

2. Klik onder de drie puntjes op 'Instellen'.

3. Koppel alle groepen of zones los.

4. Kies bij stap 2 de optie omzetgroepen of verkoopzones.

5. Vervolgens kan je de groepen of zones weer koppelen in stap 3.

Omzet ophalen

Zodra je koppeling is geactiveerd en ingesteld, haalt Eitje vanaf dat moment de omzet op uit de kassa. Dit betekent dus dat Eitje niet automatisch omzet uit het verleden ophaalt. Wil je wel omzet uit het verleden in Eitje zien? Volg dan deze stappen.

1. Navigeer naar 'Uren' bovenaan en klik op 'Per week'.

2. Scroll naar beneden tot je de omzetbalk ziet. Zie je die niet? Check dan even onder de knop 'Toon' of je de omzet wel hebt aanstaan.

3. Klik op 'Omzet' naast de instellingen onderaan.

4. Hier kan je naast de dagen die je wilt ophalen klikken op de knop 'Sync'.