Ruilverzoeken

Lees hier alles over ruilverzoeken van je teamleden.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Teamleden kunnen onderling shifts ruilen. Dit kan op drie verschillende manieren:

1. Shift ruilen: Teamleden wisselen onderling van shift. Teamlid A werkt de shift van teamlid B en omgekeerd.

2. Shift overnemen: Een teamlid neemt de shift over van een ander teamlid.

3. Open shift: Als manager verstuur je een uitvraag voor een open shift die teamleden mogen oppakken.

In de Planninginstellingen kan je bepalen of de ruilverzoeken van je teamleden automatisch goedgekeurd worden.

Wie mag een shift overnemen?

Een teamlid mag een shift overnemen als:

• Dat teamlid in het team zit waar de shift zich in bevindt รณf als de functie van de shift overeenkomt met een functie die het teamlid beheerst.

• Als het teamlid op dat moment nog niet is ingepland.

Waar staan de ruilverzoeken?

Een ruilverzoek is te herkennen aan het ruilicoontje naast de naam van het teamlid. Als er een rood uitroepteken in het ruilicoon staat, betekent dit dat het verzoek klaar is om te behandelen. Als het rode uitroepteken er niet staat, dan is het verzoek nog niet geaccepteerd door de tegenpartij.

1. In het rooster
    โ€‹
    Klik beneden in de balk op 'Status' > Ruilverzoek. Zo krijg je enkel de shifts met een ruilverzoek te zien in het rooster.
    โ€‹
    โ€‹

2. Op de startpagina
    โ€‹
    Op startpagina, onder 'Communicatie', staan alle openstaande verzoeken die nog goedgekeurd moeten worden onder het kopje 'Management' aan de rechterkant.

Verzoeken behandelen via de webversie

Je kan in het rooster direct de ruilverzoeken behandelen. Door op het ruilicoontje klikken open je de informatie van het ruilverzoek. Als een teamlid het verzoek geaccepteerd heeft, hoef je alleen maar op 'Inplannen' te klikken om het goed te keuren.

Verzoeken behandelen via de app

Ook kun je via de app je verzoeken beheren. Je kunt dit alleen doen als je in die vestiging de rol 'Admin' of 'Manager' hebt.

1. Ga naar Menu > Verzoeken > Ruilverzoeken goedkeuren.

2. Klik op het verzoek.

3. Klik op 'Accepteer verzoek' om het verzoek goed te keuren
    โ€‹โš ๏ธ Let op: In geval van een overname moet je eerst een teamlid selecteren om de knop 'Accepteer verzoek' te zien.
    โ€‹