Uren
Urenregistratie ๐Ÿ•“
Instellingen voor de urenregistratie

Lees hier meer over de verschillende instellingen voor de urenregistratie.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is belangrijk dat je de instellingen voor de urenregistratie goed instelt om te voorkomen dat de dingen niet helemaal gaan zoals je wilt.

โš ๏ธ Let op: De instellingen gelden per vestiging. Indien je meerdere vestigingen hebt, moet je dit dus voor elke vestiging apart instellen.

De instellingen vind je op twee plekken:

1. Klik bovenaan op 'Uren' en dan rechts op 'Instellingen'.

2. Ga rechtsboven naar het menu > Vestigingsinstellingen > Instellingen voor urenregistratie.

1. Urenregistratie actief in gebruik: Standaard als je een account aanmaakt bij Eitje zit je in het Urenpakket en zal de urenregistratie aanstaan. Indien je hier geen gebruik van wilt maken, kan je deze uitzetten. Hierdoor verdwijnt de urenpagina en kom je in het Intropakket van Eitje. Lees meer over de prijzen. Indien je deze toch terug wilt aanzetten moet je dit doen via het menu rechtsboven > Vestigingsinstellingen > Instellingen voor urenregistratie.
    โ€‹โš ๏ธ Let op: Alleen teamleden met de 'Admin' rol kunnen de urenregistratie (de)activeren.
    โ€‹
    โ€‹

2. Mogen teamleden eigen uren doorgeven: Deze knop zorgt ervoor dat je teamleden na hun shift zelf hun uren mogen doorgeven. Ze kunnen enkel uren doorgeven wanneer ze ook in het rooster stonden en als de status van de urenregel 'Gepland' of 'In afwachting' is. Goedgekeurde urenregels kunnen ze niet meer aanpassen. Als je deze functie activeert zal er een nieuwe optie bijkomen (zie 6).
    โ€‹
    โ€‹

3. Mogen teamleden eigen uren aanmaken: Deze knop staat standaard uit. Als deze aanstaat kunnen teamleden ook uren doorgeven wanneer ze niet in het rooster staan. Handig voor teamleden die soms last minute inspringen.
    โ€‹
    โ€‹

4. Hoe laat begint de nieuwe dag: Vele bedrijven werken door de nacht heen. Zo is 00:00 vaak niet het echte einde van en dag. Daarom is dit standaard ingesteld om 06:00 uur. De ingestelde tijd die hier staat zorgt er ook voor dat teamleden die vergeten zijn uit te klokken via het kloksysteem, automatisch worden uitgeklokt op dit tijdstip om te vermijden dat de klok blijft doorlopen. Je kan deze instelling echter ook uitzetten. Lees er meer over in de instellingen voor Eitjeopdevloer.
    โ€‹
    โ€‹

5. Startdatum van urenregistratie: Dit bepaalt de datum vanaf wanneer er uren worden geregistreerd. Alle urenregels vรณรณr deze datum zal je niet terugzien in de administratie.
    โ€‹
    โ€‹

6. Hoe lang hebben teamleden de tijd om hun uren door te geven: Indien optie 3 aanstaat, komt deze optie erbij. Daarmee bepaal je hoe lang na hun shift teamleden hun eigen uren mogen doorgeven. De opties zijn: 24 uur / 48 uur / Altijd
    โ€‹
    โ€‹

7. Hoe ver terug mag rol: Uren schrijven: Wil je zeker weten dat er niets meer verandert in de urenregistratie? Dan kan je punt 7 en 8 instellen. Als je bijvoorbeeld 4 invult, zullen teamleden met de rol 'Uren schrijven' enkel urenregels mogen aanpassen die in de afgelopen 4 dagen zijn toegevoegd.
    โ€‹
    โ€‹

8. Hoe ver terug mag rol: Uren accorderen: Zie punt 7, maar dan voor teamleden met de rol 'Uren accorderen'.