Employes

Alles over de koppeling met het HR-systeem van Employes.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Door Eitje te koppelen aan Employes zorg je ervoor dat het verwerken van je personeelsgegevens automatisch plaatsvindt.

Wat doet de koppeling?

Bij de implementatie van Eitje: zorgt deze koppeling ervoor dat je niet handmatig alle informatie van je teamleden hoeft aan te maken. Zo halen wij direct de persoonsgegevens + de contractinformatie van een teamlid binnen zonder dat je daar ook maar iets voor hoeft te doen.

Bij inschrijven van nieuwe teamleden: zorgt de koppeling ervoor dat als deze 'officieel' in dienst zijn bij je bedrijf dat ze direct worden ingeladen in Eitje. Zo hoef je nieuwe teamleden niet handmatig toe te voegen. Elke avond om 22:00 uur komt het nieuwe teamlid via een automatische synchronisatie binnen in Eitje.

Bij contractwijzigingen: het meest vervelende is om op twee plaatsen dezelfde handmatige wijzigingen te administreren. Denk aan salaris- of contractmutaties die je continu up-to-date wilt houden. Via de automatische synchronisatie komt dit elke avond om 22:00 uur direct binnen.

Koppeling activeren

Om Employes aan Eitje te koppelen hoef je alleen maar je API token uit Employes in te vullen bij Eitje. Je doet dit door te navigeren naar 'Data' > Koppelingen. Vervolgens klik je op 'Toevoegen' bij Employes. Hier vul je de token in.

De gegevens die ze hier vragen kan je opvragen bij Employes. Hier de specifieke handleiding hoe je dit kan aanvragen in Employes: https://support.employes.nl/nl/articles/6472212-token-genereren-voor-gebruik-van-api

Na het invoeren van deze gegevens is de koppeling met Employes actief en kan je direct starten met het synchroniseren van de gegevens van de teamleden.

Teamleden synchroniseren

Na het activeren van de koppeling hoef je alleen nog maar op 'synchroniseren' te klikken om de informatie van je teamleden te synchroniseren met de informatie uit Employes. Je doet dit rechtsboven op de Team pagina in Eitje.

Standaard draaien wij dagelijks om 22:00 uur een automatische synchronisatie.

Teamleden uit dienst melden

Indien je teamleden uit dienst meldt is het belangrijk om dat zowel in Employes als in Eitje te doen. Je meldt het teamlid eerst uit dienst in Employes en dan in Eitje. Als je het teamlid enkel uit dienst meldt in Eitje, komt die bij elke synchronisatie vanuit Employes terug binnen. En als je het teamlid enkel uit dienst meldt in Employes, blijft die in Eitje staan. Vergeet het dus niet op beide plekken te doen!

āš ļø Let op: Een contract dat afloopt is niet hetzelfde als uit dienst treden.