Maksutavat

eTaskussa on oletuksena listattu yleisimmät maksutavat. Voit kuitenkin poistaa tai luoda uusia tarpeidesi mukaan.

Pekka Äijälä avatar
Tekijä: Pekka Äijälä
Päivitetty yli viikko sitten

Voit luoda eTaskuun maksutapoja, joiden avulla niin sinun kuin myös kirjanpitäjäsi on helpompi seurata ja kirjata, mistä kyseinen maksu on veloitettu.

Jos yritykselläsi on useampi käyttäjä eTaskussa, käyttäjä voi myös itse asettaa verkkoportaalin Omat tiedot -osiosta käyttäjäkohtaisen maksutavan käyttöön.

Kun lisäät omalla rahalla eli käteisellä tai kortilla maksetun tositteen eTaskuun, valitse maksutavaksi kulukorvaus.

1. Kuinka lisään uuden maksutavan

Kirjaudu sisään eTaskun verkkoportaaliin. Jos olet yrityksen Adminkäyttäjä, valitse: Yritysasetukset ja Maksutavat. Mikäli sinulla on normaalikäyttäjän oikeudet, pyydä yrityksesi pääkäyttäjää lisäämään esim. luottokorttisi sinulle käytettäviin maksutapoihin.

Uuteen kortti-maksutapaan lisätään maksukortin 4 viimeistä numeroa, jonka avulla eTaskun automaattinen kuvantunnistus osaa valita oikean maksutavan, kun käytössäsi on esimerkiksi kaksi eri pankkikorttia.

Täytä uuden maksutavan tiedot, jonka jälkeen tallenna klikkaamalla Lisää-painiketta.

• Tyyppi

• Näkyvyys

• Käyttäjä

• Määrittele uuden maksutavan nimi

• Aktivoi kulukorvaus, mikäli maksutapa on käyttäjän omalla rahalla ostettuja ja käyttäjälle takaisin maksettavia kululaskuja varten

• Haluan lisätä toisen maksutavan -osion aktivoimalla saat lisättyä useampia maksutapoja sulkematta lomaketta

Huom.
Jos kyseisellä maksutavalla on tarkoitus maksaa käyttäjälle takaisin rahaa, eli kyseessä on käyttäjän henkilökohtaista rahaa, niin aktivoi maksutapaa luodessa Kulukorvaus. Tällöin se huomioidaan myös, kun kirjanpitäjäsi luo maksatusta varten esim. SEPA -maksuaineiston.

2. Maksutavan poistaminen

Yrityksenne pääkäyttäjä voi tarvittaessa poistaa ylimääräisiä ja käytöstä poistuneita maksutapoja eTaskun verkkoportaalin kautta.

• Avaa eTaskun verkkoportaali

• Siirry Yritysasetuksien Maksutavat -välilehdelle

• Valitse poistettavan maksutavan kohdalta punaista ruksia

• Klikkaa seuraavaksi Poista-painiketta