Automaattinen kuvanluku (OCR)

Kuitti tietoineen kirjanpitäjälle alle 10 sekunnissa.

Päivitetty yli viikko sitten

eTasku tunnistaa tositteen kuvasta tietoja automaattisesti! Ominaisuus on julkaistu sekä iOS että Android käyttöjärjestelmille eTaskun uusimpaan versiopäivitykseen.

Automaattinen kuvantunnistus sisältyy eTasku Basic ja Pro -tuotteisiin. Katso kuinka se toimii:

eTasku tunnistaa tositteen kuvasta automaattisesti:

• Ostopäivän

• Ostopaikan

• Summan

• Alv-erittelyn

• Maksutavan

Parhaassa tapauksessa käyttäjän tulee siis syöttää tositteelle manuaalisesti vain luokitus ja lisätiedot.

Millainen on OCR:n kannalta hyvä kuva?

Ota kuva tarpeeksi lähetä ja hyvässä valossa. Mitä suorempi kuitti, sen todennäköisemmin siltä on mahdollista tunnistaa tietoja.

Jos kuitti on pitkä, hyödynnä useamman kuvan tukea. Näin saat kuvattua tiedot tarpeeksi läheltä ja eTasku poimittua tiedot helpommin.

Muita huomioita

• Automaattisesti luettujen tietojen oikeellisuus on aina loppukädessä käyttäjän vastuulla.

• Jos kuvaat eTaskuun esim. laskuja, voit kumota automaattisesti luetut tiedot aina manuaalisesti tai kytkeä koko ominaisuuden pois käytöstä mobiilisovelluksen Asetukset -valikon kautta.

• iOS -käyttäjät: OCR:n sisältävä uusin eTaskun versiopäivitys vaatii iOS 14 käyttöjärjestelmän. Jos et ole vielä asentanut sitä, se kannattaa tehdä nyt!