Ulkomaan matkalaskun tekeminen eTaskulla

Voit tehdä eTaskulla myös ulkomaan matkalaskuja. Täytämme tietoja pohjalta oikeat maakohtaiset korvaussummat automaattisesti.

Pekka Äijälä avatar
Tekijä: Pekka Äijälä
Päivitetty yli viikko sitten

eTaskun Matka -osio mahdollistaa myös ulkomaan matkalaskujen tekemisen. eTasku laskee puolestasi kilometrikorvaukset ja päivärahat. Myös matkan aikana syntyneiden kuittien liittäminen matkalaskulle onnistuu näppärästi. Valmiit matkalaskut ovat heti esimiehen hyväksyttävänä sekä suoraan kirjanpitäjän tai talousosaston saatavilla.

Ominaisuus sisältyy eTasku Pro -tuotteeseen. Jos haluat päivittää tuotteeseesi, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@etasku.fi tai soittamalla numeroon 02 480 841 76. Asiakaspalveluumme voi olla yhteydessä myös suoraan mobiilisovelluksen tai verkkoportaalimme kautta.

Ulkomaan matkalaskun tekeminen kohta kohdalta mobiilisovelluksella:

1. Avaa eTaskun mobiilisovellus

2. Valitse sovelluksen alareunasta kohta ”Matkat

3. Lisää uusi matka painamalla + UUSI MATKA -painiketta

4. Täytä matkalaskun tiedot kohta kohdalta

• Matkan tarkoitus (esim. käynti asiakkaan x luona)

• Lisätietoja / Kommentti (esim. palaveri asiakkaalla x tai muu tarvittava lisätieto)

• Matkan alku- ja loppuaika. Aseta matkalle ensin alkuaika (päivämäärä ja kellonaika) ja vasta tämän jälkeen loppuaika

• Päivärahat. Mikäli matkalle asetettu matka-aika täyttää päivärahojen edellytykset, sovellus laskee matkalaskulle automaattisesti päivärahat. Lisää ulkomaan kohde/kohteet seuraavaa reittiä pitkin:
    1. Klikkaa ”Päivärahat” alla näkyvää riviä ”Matkapäivät ja ulkomaan matka"
    2. Valitse ”Ulkomaan matka”
    3. Klikkaa ”Lisää ulkomaankohde” ja valitse kohde
    4. Lisää saapumisaika eli päivämäärä ja aika, jolloin olet saapunut maahan. Aikavyöhykettä voi tarvittaessa vaihtaa. Vahvista muutokset painamalla ”Tallenna

5. Klikkaa painiketta ”Paluu Suomeen” ja valitse aika, jolloin esim. lentosi on palannut Suomeen. Vahvista muutokset painamalla ”Tallenna

6. Tarkista matkan tiedot ja palaa täyttämään loput matkalaskun tiedot klikkaamalla vasemman ylänurkan nuoli-ikonia

HUOM! Jos sinulle ei kuulu maksaa päivärahoja tai olet oikeutettu päivärahaan vain osalta matkapäivistä tai olet saanut matkapäivänä ilmaisia aterioita, toimi seuraavasti:
    1. Klikkaa ”Päivärahat” alla näkyvää riviä ”Matkapäivät ja ulkomaan matka

2. Klikkaa muodostuneen päivärahan/-rahojen summakenttää
    3. Klikkaa kohta ”Ei päivärahaa” aktiiviseksi (vihreäksi)
    4. Jos olet saanut matkapäivinä ilmaisia aterioita, merkitse ateriat
    5. Tallenna

6. Palataksesi täyttämään loput matkalaskun tiedot, klikkaa vasemman ylänurkan nuoli-ikonia

• Kilometrikorvaukset; Reitti ja kulkuneuvo.
    1. Klikkaa kohtaa ”Reitti ja kulkuneuvo
    2. Klikkaa kohtaa ”Valitse kulkuneuvo

3. Valitse haluamasi kulkuneuvo tai lisää tarvittaessa uusi kulkuneuvo alareunan vihreästä painikkeesta

4. Aseta tarvittaessa ylimääräisiä korvausperusteita (kuten lisämatkustaja) tai jatka suoraan lisäämään matkan lähtöosoite

5. Klikkaa kohtaa ”Lisää lähtöosoite”

6. Kirjoita osoite hakukenttään ja valitse oikea osoite ”Search results (iOS) / Hakutulokset (Android) powered by Google” kohdan alapuolelta (tällöin reittipisteiden etäisyys lasketaan automaattisesti)

7. Tallenna osoite

8. Lisää seuraava osoite alareunan vihreästä napista

9. Lisää seuraavan määränpään osoite samalla tavalla kuin lähtöosoite (syötä hakukenttään osoite ja valitse oikea kohde hakutuloksista)

10. Mikäli muodostunut kilometrimäärä poikkeaa todellisuudessa ajetusta matkasta, voit muokata reittipisteiden välisen kilometrimäärän klikkaamalla muodostunutta kilometrimäärää

11. Tallenna osoite

12. Lisättyäsi kaikki reittipisteet, palaa vasemmassa yläkulmassa olevan nuolen avulla takaisin matkalaskun tietoihin

• Liitteet. Lisää tarvittaessa liitteet, eli matkaan liittyvät kulukorvattavat tositteet, matkalaskulle. Kulukorvattavaksi tositteeksi lasketaan vain sellaiset kulut, jotka ovat maksettu omalla rahalla ja joista tulee saada korvaus takaisin (esim. omalla kortilla maksettu hotellilasku). Voit valita matkalaskulle liitteeksi eTaskuun jo lisätyn tositteen tai lisätä kokonaan uuden tositteen ”Liitteet” -kohdan takaa.

5. Tallenna. Tallenna matkalasku valmiina tai keskeneräisenä

1. Jos tallennat matkalaskun valmiina, se näkyy heti kirjanpitäjälle ja et pääse enää myöhemmin muokkaamaan matkalaskua.

2. Jos tallennat matkalaskun keskeneräisenä, matkalasku näkyy vain sinulle ja pääset muokkaamaan sitä myös myöhemmin.

Ohjevideo ulkomaan matkalaskun tekemiseen mobiilisovelluksella: