Tositenipun luominen

Tositteiden niputtaminen helpottaa niiden hallinnointia. Esimerkiksi luottokorttikuitit kannattaa niputtaa yhteen.

Pekka Äijälä avatar
Tekijä: Pekka Äijälä
Päivitetty yli viikko sitten

eTaskussa voit niputtaa kuitteja näppärästi tositenippuihin. Tositenippu voi olla esimerkiksi luottokorttilasku ja siihen liittyvät kuitit.

Mitä hyötyä ominaisuudesta on?

Se helpottaa kuittien hallinnointia! Kun luottokorttilasku tulee, ovat kaikki siihen liittyvät tositteet yhdessä nipussa käsittelyä varten. Enää tositteita ei tarvitse siis haarukoida suuresta massasta luottokorttilaskun täsmäytystä varten.

Käyttäjä voi itse luoda tositenipun ja siirtää sen alaisuuteen tositteita verkkoportaalimme (www.etasku.fi/login) kautta. Tämä sama mahdollisuus on myös kirjanpitäjällä.

Miten tositenipun muodostaminen käytännössä tapahtuu?

1. Valitse haluamasi tositteet (esim luottokortilla maksetut kuitit)

2. Kun tositteet on valittu, pääset liittämään ne tositenippuun. Mikäli tositenippu on jo olemassa, etsi ''Vie tositenippuun'' listasta haluamasi nippu ja liitä ne sen alaisuuteen. Mikäli luot kokonaan uuden tositenipun, klikkaa "Luo uusi tositenippu".

UUSI TOSITENIPPU: Nimeä tositenippu esimerkiksi "Mastercard 1/19" ja valitse nipulle alku- sekä loppupäivämäärä. Mikäli luottokorttilasku on saatavilla sähköisessä muodossa, voit ladata sen tässä vaiheessa jo suoraan eTaskuun. (Luottokorttilasku tulee PDF:n ensimmäiselle sivulle ja siihen liitetyt kuitin tulevat liitteenä perään). Lopuksi valitse "Tallenna".

TILA: Uuden tositenipun tila on oletuksena ''Keskeneräinen'' eli sen alaisuuteen on mahdollista lisätä tulevaisuudessa tositteita.

Kun klikkaatte ikonin vihreäksi eli siirrätte tositenipun ''Valmis'' -tilaan, tositenippu on lukittu, eikä sille voi enää lisätä uutta aineistoa. Kun tositenipulle on siirretty kaikki tarvittava aineisto (esim. kaikki luottokorttilaskuun liitetyt tositteet), tilaksi on hyvä päivittää Valmis.

3. Kun tositenippu on luotu, voitte käydä liittämässä tositteita myös aiemmilta kuukausilta kyseiseen tositenippuun. Tämä tapahtuu tositteen Muokkaa-napin kautta, jolloin ''Tositenippu'' kenttä aktivoituu valittavaksi (Huomioittehan, että listalla näkyvät vain ne tositeniput, jotka ovat ''Keskeneräinen'' tilassa). Muutosten tallentamisen jälkeen tosite siirtyy valittuun nippuun.

4. Tositenipun luomisen jälkeen siihen liitetyt tositteet näkyvät kuukausinäkymässä kyseisen kuittinipun alla. Tositenippu näkyy sillä kuukaudella, jolle nipun loppupäivämäärä on asetettu. "Irralliset tositteet" -otsikon alle näette tositteet, joita ei ole liitetty tositenipuille.

5. Avot! Tositteet on nyt niputettu ja ne näkyvät kirjanpitäjälle Tositeniput -otsikon alla heidän kuukausinäkymässään. Voitte tarvittaessa ladata tositenipun ulos eTaskusta PDF-muodossa.

PS.

Vinkki:

Voitte luoda keskeneräisen tositenipun esim. kuukauden alussa ja liittää sen uuden tositteen tietoihin jo lisäyksen yhteydessä. Kun syötätte tositteelle lisätietoja (ostopaikka, summa, alv yms.) valitkaa vain Tositenippu -kohdasta haluamanne nippu. Näin niputusta ei tarvitse tehdä enää jälkikäteen kuun lopussa. Huomioittehan, että tositteen liittäminen tositenipulle onnistuu ainoastaan verkkoportaalimme kautta :)