eTaskun käyttöohjeet kirjanpitäjälle
Yleiset
Tilitoimistoasetukset ja tunnusten luominen/hallinnointi

Tilitoimiston pääkäyttäjä voi hallita tilitoimistokohtaisia asetuksia ja tunnuksia sekä asettaa asiakkaita kirjanpitäjien näkyville.

Pekka Äijälä avatar
Tekijä: Pekka Äijälä
Päivitetty yli viikko sitten

Tilitoimistoasetuksien kautta voit luoda uusia ja hallita kirjanpitäjien tunnuksia sekä asettaa kirjanpitäjille asiakkaita näkyville.

Admin eli pääkäyttäjäksi asetettu käyttäjä voi hallita ja tehdä muutoksia tilitoimistokohtaisiin asetuksiin. Pääkäyttäjä näkee tilitoimiston kaikki eTasku asiakkaat ja voi myös antaa admin-oikeuden muille kirjanpitäjille.

Tässä ohjeessa:

1. Uuden kirjanpitäjän lisääminen eTaskuun

2. Asiakkaiden asettaminen kirjanpitäjän näkyville

3. Asiakasyritykselle pääkirjanpitäjän asettaminen

4. Kirjanpitäjän tunnusten arkistoiminen

1. Uuden kirjanpitäjän lisääminen eTaskuun

1. Avaa Tilitoimistoasetukset

2. Valitse Lisää uusi kirjanpitäjä

3. Syötä kirjanpitäjän tiedot ja tallenna

Kirjanpitäjä saa sähköpostiviestin, jossa häntä pyydetään vahvistamaan käyttäjätunnus ja asettamaan salasana. Uusi kirjanpitäjä pääsee tämän jälkeen kirjautumaan eTaskuun ja käsittelemään asiakkaiden toimittamia aineistoja.

Uuden kirjanpitäjän lisäyksen jälkeen käyttäjä löytyy “Muut kirjanpitäjät” osion alta, ja nimeä klikkaamalla pääkäyttäjä pääsee lisäämään kirjanpitäjälle asiakkaita näkyville.

Huom.
Mikäli asetat käyttäjälle ADMIN-oikeuden, niin käyttäjä näkee pääkäyttäjän tavoin automaattisesti tilitoimiston kaikki eTasku asiakkaanne.

2. Asiakkaiden asettaminen kirjanpitäjän näkyville

1. Klikkaa listalta kirjanpitäjän nimeä, jolle haluat asettaa asiakasyrityksiä näkyville.

Uudet ja olemassa olevat käyttäjät löydät Muut kirjanpitäjät -osiosta, joille ei ole asetettu ADMIN-oikeutta.

Sivun oikeaan tai alareunaan aukeaa listaus kirjanpitäjälle näkyvistä yrityksistä. Näkymästä voit lisätä tai poistaa yrityksiä kirjanpitäjän näkyviltä.

2. Valitse lisää asiakasyrityksiä ja valitse listauksesta yritys, jonka haluat asettaa kirjanpitäjälle näkyville

3. Muistathan vielä tallentaa muutokset

Huom!

Hae yritykset -osiolla voit hakea tiettyä yritystä, joka on jo asetettu kirjanpitäjälle näkyville.

3. Asiakasyritykselle pääkirjanpitäjän asettaminen

Pääkirjanpitäjä saa mm. ilmoituksen kyseisen asiakkaan eTaskusta lähetetyistä viesteistä sähköpostiinsa. Kirjanpitäjä voi toki käsitellä asiakkaan aineistoa myös ilman pääkirjanpitäjä-statusta.

Voit asettaa tai vaihtaa yrityksen pääkirjanpitäjän samasta paikkaa, kun asetat asiakasyritykset kirjanpitäjälle näkyville (kts. yllä oleva ohje) tai Asiakasasetuksien -välilehden takaa, yrityksen tiedot osiosta.

4. Kirjanpitäjän tunnusten arkistoiminen

Käyttäjätunnukset voit myös arkistoida, jolloin käyttäjä ei pääse enää tarkastelemaan asiakkaiden aineistoa eTaskussa.