eTasku & Fennoa (API)

Ohjeessa näytämme kuinka otat rajapinnan käyttöön ja siirrät aineistoa eTaskusta Fennoaan.

Pekka Äijälä avatar
Tekijä: Pekka Äijälä
Päivitetty yli viikko sitten

Ohjeen sisältö:

1. Yleiset huomiot

2. Asetukset Fennoaa varten

3. Seurantakohteiden asettaminen

4. Aineiston vienti Fennoaan

5. Ohjevideot käyttöönotosta ja siirrosta

6. Mahdolliset virheilmoitukset

1. Yleiset huomiot

• Kun olet tiliöinyt yrityksen tositteet ja matkalaskut eTaskussa rajapinnan kautta haettujen tietojen mukaan, on sinun mahdollista siirtää tiliöintitiedot kuvineen Fennoaan napin painalluksella

• Fennoan rajapintatunnukset saat otettua käyttöön Fennoan API-kaupan kautta. Tunnukset ovat maksulliset, hinnoittelu tulee tarkastaa Fennoalta

• Fennoa numeroi tositteet automaattisesti ja kirjanpitoon siirtyy eTaskun tositeID selite-kenttään

• Tositelaji on aina RCPT – Ostokuitti

• Voit viedä kotimaan ja EU:n ostot sekä myynnit eTaskusta Fennoaan, valitsemalla oikean verokannan tiliöidessä. Verokantoja voit myös luoda lisää käytettäväksi Fennoan ALV-koodien mukaan

• Jos lisäät Fennoaan uuden tilin tai seurantakohteen, tilit tulee hakea uudestaan kohdan 2 mukaisesti rajapintaa pitkin

• Huomioithan, että aiemmin eTaskussa käytössä olleet verokannat päivittyvät API-rajapinnan käyttöönotossa. Tarkista samalla asiakasasetuksista tiliöintisääntöjen verokannat, jotta saat jatkossa hyödynnettyä tiliöintiehdotuksia integroimasi kirjanpito-ohjelman verokantojen mukaan

2. Asetukset Fennoaa varten

Fennoan rajapintatunnukset saa otettua asiakaskohtaisesti käyttöön Fennoan API-kaupan kautta. API-käyttäjän lisääminen vaatii Fennoan pääkäyttäjäoikeudet.

Fennoa → Käyttäjät → Luo uusi API-käyttäjä

• Valitse integraatio -listauksesta eTasku

• Luo API-käyttäjä

• Lisätiedot -osiosta löydät API-käyttäjän ja API-avaimen

Kuva, joka sisältää kohteen tekstiKuvaus luotu automaattisesti

Kopioi Fennoasta API-käyttäjä (=API ID) sekä API-avain ja syötä ne eTaskussa asiakkaan asiakasasetuksiin. Tiedot pääset syöttämään valitsemalla kyseisen asiakkaan ja seuraamalla polkua:

Asiakasasetukset → Ohjelmistointegraatiot → Fennoa API

• Tallenna → kokeile tunnuksia

• Tuo dimensiot

• Tuo tilit (asiakkaan oma Fennoan tilikartta)

• Tuo verokannat

3. Seurantakohteiden asettaminen

• Fennoan rajapintayhteyden luonnin yhteydessä saat tuotua Fennoassa käytössä olevat laskentakohteet eTaskuun

• Tarkista vielä dimensioiden tuonnin jälkeen, että eTaskussa dimensioryhmän otsikon numero on sama kuin Fennoassa

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

4. Aineiston vienti Fennoaan

• Kun tositteet ovat käsitelty (T✔️), valitse FENNOA API

• Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisätietoa tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä

• Valitse "Vie tositteiden kuvat ja pdf:t" -osio aktiiviseksi, jotta tositteiden kuvat siirtyy Fennoaan tiliöintien mukana

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt aineistot kerralla, valitse Vie kuukauden tapahtumat tai valitse vain tietyt tositteet (raksi ruutuun tositteen edessä), jolloin laatikkoon muodostuu teksti; Vie valitut.

Jos haluat viedä koko kauden aineiston yhtenä tositteena voit luoda tositenipun ennen aineiston siirtoa.

Alla näkyy kuva onnistuneesta tuonnista. Tietoja voi muokata jälkikäteen myös suoraan Fennoassa.

5. Ohjevideot

Videoilla käymme läpi Fennoa APin käyttöönoton sekä aineiston siirron eTaskusta Fennoaan rajapintojen avulla.

Viennin käyttöönotto:

Aineiston siirto Fennoaan rajapintojen avulla:

6. Mahdolliset virheilmoitukset

"Aineiston vienti epäonnistui: Statement"

• Tämä virheilmoitus saattaa johtua siitä, että Fennoassa tilin taakse on määritelty "Vaadi vientiselite" käyttöön. Fennoassa tämä on yleensä oletuksena ei -tilaan asetettuna