layout.skip_to_main_content
eTasku & Briox

Ohjeessa näytämme kuinka otat rajapinnan käyttöön ja siirrät aineistoa eTaskusta Brioxiin.

Pekka Äijälä avatar
Tekijä: Pekka Äijälä
Päivitetty yli viikko sitten

Ohjeen sisältö:

1. Yleiset huomiot

2. Rajapinnan käyttöönotto eTaskussa

3. Seurantakohteiden asettaminen

4. Aineiston vienti Brioxiin

5. Mahdolliset virhetilanteet

1. Yleiset huomiot

• Kun olet tiliöinyt yrityksen tositteet ja matkalaskut eTaskussa rajapinnan kautta haettujen tietojen mukaan, on sinun mahdollista siirtää tiliöintitiedot kuvineen Brioxiin napin painalluksella

• eTaskussa voit luoda seurantakohteita ja käyttää näitä tiliöintien yhteydessä. Tästä lisää artikkelissa

• Voit viedä kotimaan verokannoilla tiliöidyt tositteet eTaskusta Brioxiin

• Myyntilaskut tiliöidään eTaskussa käänteisesti kredit/debit-tiliöinti. Tätä varten tulee asetuksista ottaa käyttöön maksutavoille vastatilit

2. Briox rajapinnan käyttöönotto eTaskussa

• eTaskuun tulee asettaa Brioxin asiakaskohtainen autentikointiavain ja asiakasnumero. Asiakasnumeron löydät Brioxissa oikeasta valikosta: Oma Tili valikon alareunassa näet asiakasnumeron

• Autentikointiavaimen voit hakea valitsemalla Brioxin vasemmasta valikoista:

Hallinta → Käyttäjät

• Valitse Ulkoiset sovellukset/Integroinnit → aktivoi eTasku valitse Luo Tunnus → kopioi Autentikointiavain

• Aseta Brioxin autentikointiavain ja asiakasnumero eTaskuun

eTasku Asiakasasetukset Ohjelmistointegraatiot Briox API

Käy seuraavat painikkeet läpi järjestyksessä:

• Tallenna

• Kokeile tunnuksia

• Tuo tilit (Asiakkaan Brioxissa oleva tilikartta tulee suoraan eTaskuun käytettäväksi - aktiiviset tilit)

3. Seurantakohteiden asettaminen

• Voit luoda eTaskussa asiakkaalle seurantakohteita valitsemalla Asiakasasetukset → Dimensiot

• HUOM! Jotta seurantakohteiden siirto onnistuu, niin tulee kirjoitusasu olla Kustannuspaikka & Projekti eli EI monikossa (KustannuspaikaT & ProjektiT)

Kustannuspaikat kirjaantuvat tiliöintiriveille, projektista tieto tositteelle.

4. Aineiston vienti Brioxiin

• Kun aineistot ovat käsitelty (𝙏✔️), valitse BRIOX API

• Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisää tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä

• Tositteiden numerointi alkaa numerosta 1, voit myös muokata tätä itse

• Syötä ALV-saamistili

• Valitse "Vie tositteiden kuvat ja pdf:t" -osio aktiiviseksi, jotta tositteiden kuvat siirtyy Brioxiin tiliöintien mukana

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt aineistot kerralla, valitse Vie kuukauden tapahtumat tai valitse vain tietyt tositteet (raksi ruutuun tositteen edessä), jolloin laatikkoon muodostuu teksti; Vie valitut.

Jos haluat viedä koko kauden aineiston yhtenä tositteena voit luoda tositenipun ennen aineiston siirtoa.

Alla näet kuvan, kun aineisto on tuotu Brioxiin onnistuneesti:

4. Mahdolliset virhetilanteet

Tosite: 5881110 - Virhe lähettäessä kirjausta: On tositeriverjä, joiden debit tai kredit on negatiivinen.

- Olet tehnyt tiliöinnin negatiivisena, näitä ei ole mahdollista viedä Brioxiin

Tosite: 5881110 - Virhe lähettäessä kirjausta: Tili ei kelpaa tai on tyhjä.

- eTaskussa käytettyä tiliä ei ole Brioxissa tai sitä ei ole aktivoitu

Tosite: 5881112 - Virhe vastauksen käsittelyssä (kirjaus)

- Jakso on lukittu Brioxissa

Tosite: 5881112 - Virhe lähettäessä kirjausta: Unauthorized.

- Tunnistautuminen Brioxiin ei onnistunut, tarkista rajapintatunnukset. Luo tarvittaessa Brioxissa uusi autentikointiavain ja aseta se eTaskussa asiakasasetuksien kautta käyttöön

Tosite: 18380152 - Virhe lähetettäessä kirjausta: Tilikautta ei voitu tunnistaa.

- Tarkista, että Brioxissa on tilikausi avattu, jonne siirrät eTaskusta aineistoa