Dokumenttiarkisto

Hyödynnä asiakkaasi kanssa dokumenttiarkistoa muiden kirjanpitoon liittyvien materiaalien arkistointiin ja lähetykseen.

Pekka Äijälä avatar
Tekijä: Pekka Äijälä
Päivitetty yli viikko sitten

Mistä on kyse?

Kirjanpitäjät ja asiakkaat voivat lähettää toisilleen myös muuta kirjanpitoon liittyviä materiaaleja, kuten sopimuksia tai palkkalaskelmia eTaskun dokumenttiarkiston avulla. Näin kaikki aineisto välittyy turvallisesti ja säilyy yhdessä paikassa sähköisessä muodossa. Asiakas voi lisätä eTaskuun dokumentteja mobiilisovelluksen tai web-käyttöliittymän avulla.

Uudelle dokumentille syötetään seuraavat tiedot:

1. Nimi
2. Päivämäärä
3. Kategoria (esim. myyntilaskut)
4. Lisätiedot + tarkenne (vapaaehtoiset)

Näiden tietojen avulla lisätty aineisto on helppo suodattaa tarkastelua varten.

Jos asiakas vain vastaanottaa kirjanpitäjän lähettämiä dokumentteja, eikä itse lisää mitään materiaalia, puhutaan dokumentti -käyttäjästä. Tällöin tunnukset ovat maksuttomat asiakkaalle. Jos asiakas haluaa lähettää dokumenttiarkiston kautta enemmän kuin yhden dokumentin kuukaudessa, tulee heillä olla käytössä eTasku Pro -tilaus.

Miten asiakas lisää aineistoa toimii?

Asiakas voi lisätä dokumentteja sekä mobiilisovelluksen että verkkoselaimen kautta. Mobiilisovelluksen valikosta löytyy vaihtoehto Dokumentit ja verkossa valittavissa on dokumenttiarkisto. Ohessa ohjevideo aineiston lisäämisestä mobiilisovelluksen kautta:

Sisältö kirjanpitäjän näkökulmasta

1. Mistä löydän asiakkaan lisäämät dokumentit?

a) eTaskuun lisätyt Dokumentit pääset katsomaan:

tai

b) Perässä oleva numero kertoo lisättyjen dokumenttien määrän tarkastelukaudella

c) Voit hakea tiettyä dokumenttia käyttämällä hakukenttää

d) Dokumentteja voi suodattaa käyttäjien mukaan

e) Voit suodattaa myös kategorioiden ja tarkenteiden mukaan

2. Miten lähetän dokumentin

a) Siirry Dokumenttiarkistoon

b) Valitse

c) Dokumentin voi asettaa yhdelle tai useammalle henkilölle näkyviin

d) Valitse sopiva kategoria. Jos sopivaa ei löydy voit luoda uuden kirjoittamalla suoraan kategoria -laatikkoon

e) Syötä haluamasi päivämäärä, nimi sekä vapaaselitteinen kommentti

f) Tarkenne ei ole pakollinen, mutta näin saat kohdistettua haun paremmin tulevaisuudessa. Uusien tarkenteiden luominen onnistuu samalla tavalla kuin kategorioiden luominen.

g) Kun tiedot on syötetty valitse

h) Käyttäjä saa alla olevan viestin, kun hän vastaanottaa dokumentin

3. Kuinka lataan dokumentin

a) Valitse haluamasi dokumentti

b) Valitse

1. Jos käyttäjä on ladannut dokumentin, niin pääset näkemään latauksesta aikaleiman valitsemalla dokumentin perästä

2. Dokumentin voi merkitä käsitellyksi valitsemalla

. Tällöin dokumentin oikeaan yläreunaan tulee

-merkki

4. Kuinka muokkaan dokumenttia

a) Valitse haluamasi dokumentti

b) Valitse

c) Kaikki tiedot ovat muokattavissa, esim. tarkenteiden lisääminen, jotta seuranta on helpompaa tai uudelleen nimeäminen

d) Voit myös poistaa dokumentin valitsemalla

e) Muokkauksen jälkeen valitse

5. Miten siirrän aineistoa dokumenteista tositteisiin ja tositteista dokumentteihin

Voit siirtää dokumenttiarkistoista tositteisiin vain kuvatiedostoja (PNG, JPEG ja PDF)

a) Valitse haluamasi dokumentti

b) Valitse

c) Voit poistaa halutessasi alkuperäisen dokumentin

d) Valitse käyttäjälle, jolle tosite lisätään

e) Valitse

f) Dokumentille asetettu päivämäärä muodostuu tositteen päivämääräksi

Voit myös siirtää tositteita dokumenttiarkistoon

a) Valitse haluamasi tosite

b) Valitse

c) Voit poistaa halutessasi alkuperäisen tositteen

d) Valitse

e) Dokumentin päiväys on tositteen ostopäivä

6. Kuinka muokkaan kategorioita

a) Siirry kyseisen asiakkaan asiakasasetuksiin

b) Siirry

-välilehdelle

c) Voit poistaa kategorian perässä olevasta

-painikkeesta

d) Voit muokata itselisättyjä kategorioita

-painikkeesta

e) Voit kopioida kategorioita asiakkaalta toiselle

- välilehdellä