eTasku & Procountor (CSV)

1. Yleiset huomiot
2. Tilikartan lataaminen Procountorista
3. Tilikartan asettaminen eTaskuun

4. Seurantakohteiden asettaminen
5. Tositteiden vienti Procountoriin

1. Yleiset huomiot

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet ja matkalaskut eTaskussa, voit ladata vientitiedoston, josta Procountor lukee tiliöintitiedot

• Tositteen kuvat eivät siirry mukana, mutta niille muodostuu sama tositenumero kuin Procountoriin (Auditrail). Tositteiden kuvat säilyvät eTaskun arkistossa vähintään 6 vuoden ajan. Aineisto säilyy eTaskussa vaikka yritys lopettaisi palvelun käytön. Arkistoinnista ei erikseen veloiteta

• Kirjanpitoaineiston mukana voit siirtää myös seurantakohteet. Tästä lisää artikkelissa

• Voit tiliöidä eTaskussa myös myyntejä. Tällöin summan eteen tulee lisätä miinus (-) -merkki

• eTaskusta tuodut kirjaukset tulevat Procountoriin yhtenä muistiotositteena

• Voit myös ottaa käyttöön aineiston käsittelyyn ja siirtoon Procountor API -rajapinnan, jonka avulla saat siirrettyä tiliöinnit kuvien kera suoraan Procountoriin

2. Tilikartan lataaminen Procountorista

• Procountorista on mahdollista ladata asiakkaan tilikartta eTaskua varten. Näin eTaskussa olevat tiliöinnit täsmäävät Procountorissa olevan tilikartan kanssa. Oletustilikartta eTaskussa on Liikekirjuri 7.7.

• Pääset lataamaan tilikartan Procountorista klikkaamalla vasemmalla olevasta valikosta: Hallinta Kirjanpidontiedot Tilikartta

• Valitse yläreunasta Vie ja valitse CSV, jonka jälkeen pääset vielä valitsemaan sisällytettävät tilit. Tämän jälkeen tietokoneelle latautuu csv-muotoinen Excel -tiedosto

• Excel -tiedosto tulee muokata ao. kuvan näköiseksi, muut tiedot tulee poistaa

• Mikäli muokkaaminen ei onnistu, voit lähettää tiedoston asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu@etasku.fi. Liitä tässä tapauksessa viestiin tieto yrityksestä, jolle tilikartta asetetaan

3. Seurantakohteiden asettaminen

• Voit luoda eTaskussa asiakkaalle seurantakohteita valitsemalla Asiakasasetukset → Dimensio

• HUOM! Jotta seurantakohteiden siirto onnistuu, niin tulee dimensioryhmän nimen kirjoitusasu olla Projekti eli EI monikossa (ProjektiT)

4. Tilikartan asettaminen eTaskuun

• Tilikartan saat ladattua eTaskuun siirtymällä Asiakasasetukset → Tilit

• Kun tiedosto on ladattu onnistuneesti, muista asettaa lataamasi tilikartta yritykselle käyttöön. Tämä tapahtuu nappulasta Muuta, joka jälkeen: Aseta

4. Tositteiden vienti Procountoriin

• Kun aineistot ovat käsitelty (𝙏✔️), valitse PROCOUNTOR CSV

• Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisätietoa tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä

• Tositteiden numerointi alkaa numerosta 1, mutta voit muokata tätä myös itse

• Vientitiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt tositteet kerralla, valitse Vie kuukauden tapahtumat.

Voit myös halutessasi viedä vain valitut tositteet. Valitse haluamasi tositteet merkitsemällä tositteen vasemmalla puolella olevaan laatikkoon raksi ruutuun. Näin vaihtoehdoksi muodostuu: Vie valitut.

Avaa Procountor

• Klikkaa Procountorin vasemmasta pystyvalikosta hallintaa ja valitse Aineiston sisäänluku

• Valitse sisäänluvun tyypiksi: Kirjanpitoaineiston sisäänluku (CSV)

• Klikkaa Valitse tiedosto ja hae eTaskusta ladattu tiedosto. Valitse tämän jälkeen: Jatka

• Anna tositteelle nimi ja laskun pvm

• Valitse Tallenna

• Tallennuksen jälkeen saat ilmoituksen onnistuneesta sisäänluvusta

Alla näkyy kuva onnistuneesta tuonnista. Tietoja voi muokata jälkikäteen myös suoraan Procountorissa.