Tositteiden tiliöinti eTaskussa

Pääset tiliöimään tositteet kuukausinäkymässä klikkaamalla tositetta tai tiliöintinäkymän kautta.

Pekka Äijälä avatar
Tekijä: Pekka Äijälä
Päivitetty yli viikko sitten

Tositteiden tiliöinti onnistuu eTaskussa joko kuukausinäkymässä klikkaamalla tositetta tai siirtymällä Tiliöintinäkymään. eTaskussa asiakkailla on oletuksena tilikartta Liikekirjuri 7.7, mutta voitte ladata eTaskuun myös yrityksen oman tilikartan. Siihen löydätte tarkemmat ohjeet täältä.

​1. Tiliöintinäkymä

Valitse yritys eTaskun asiakaslistauksesta. Kuukausinäkymässä voit tarkastella asiakkaan lisäämään aineistoa. Siirry tiliöimään tositteita Tiliöintinäkymä -painikkeesta.

2. Tositteiden tiliöinti

Kuvakaappaus alla. Oikealla näet asiakkaan tositteelle täyttämät tiedot. Voit muokata tietoja Muokkaa -painikkeella tai poista kyseisen tositteen. Voit tarkentaa kuvaa klikkaamalla ja liikuttamalla hiirtä tositteen päällä. Asiakkaan ei ole eTaskussa pakko syöttää tositteelle tietoja, joten joissain tapauksissa tositteen tiedot saattavat olla täyttämättä. Alareunassa näet kaudelle lisätyt tositteet.

​Aloita tiliöinti syöttämällä tilikenttään joko kulutilin nimi tai tilinumero. Kun olet syöttänyt ALV-osuuden ja bruttosumman, voit tiliöidä tositteen. Tämä tapahtuu:

-painikkeesta. Tämän jälkeen tosite tulee vielä hyväksyä.

-painikkeesta voit tiliöidä, hyväksyä ja siirtyä suoraan seuraavalle tositteelle.

Useamman tiliöinnin voit myös tehdä tositteelle siten, että ensimmäisen tiliöinnin jälkeen klikkaa Tiliöi -painikkeesta, jolloin alle aukeaa uusi tiliöintirivistö, jonne pääset jatkamaan kirjauksia esim. toisella alv-kannalla ja summalla.

Alla esimerkki tositteesta, jolle on tehty useampi tiliöinti.

Tiliöintinäkymän alareunassa näet kauden tositteet ja niiden tilan. Tosite on käsitelty, kun siinä näkyy T ja V. Tositteet ovat nyt siirrettävissä kirjanpitoon!

Voit myös hylätä tositteen, klikkaamalla

-painikkeesta. Hylkäyksen yhteydessä pääset lähettämään käyttäjälle viestin. Käyttäjä saa tästä ilmoituksen sähköpostiinsa ja mobiilisovellukseen.

Kun tositteet ovat käsitelty pääset takaisin kuukausinäkymään painamalla vasemmasta yläreunasta Takaisin palveluun -linkkiä.

3. Kuukauden tiliöity aineisto

Ohessa kuvankaappaus näkymästä, jossa kuukauden aineisto on käsitelty.
T (Tiliöity) ja V (Hyväksytty). Kun tositteet on tiliöity ja hyväksytty, ne voidaan siirtää kirjanpidon ohjelmistoon!

Ohessa vielä ohjeet tiliöinnistä eTaskussa videon muodossa: