Tilikarttaan liittyvät asetukset

Voit ladata eTaskuun asiakaskohtaisesti tilikartan tiliöintiä varten, jotta tilit myös täsmäävät kirjanpitojärjestelmän tilien kanssa.

Pekka Äijälä avatar
Tekijä: Pekka Äijälä
Päivitetty yli viikko sitten

Ohjeen sisältö:

Mistä on kyse?

Voit ladata eTaskuun asiakkaan oman tilikartan, jotta eTaskussa olevat tilit täsmäävät kirjanpitojärjestelmässä olevien tilien kanssa.

Tilikarttoja voi ladata useamman, eli saat jokaiselle yritykselle asetettua heidän oman tilikarttansa käyttöön.

eTaskussa on mahdollista muokata olemassa olevaa tilikarttaa, jos karttaan on tullut muutoksia. Voit siis luoda yksittäisen uuden tilin tai muokata olemassa olevan tilin nimeä tai numeroa.

Uusilla eTasku asiakkailla on automaattisesti käytössä Liikekirjuri 7.7. tilikartta. eTaskussa on myös valmiina käytettävissä mm. Liikekirjuri 7.7 (ALV-tilit) ja Liikekirjuri 7.2 tilikartat.

Miten se toimii?

Jos käytössäsi on Briox, Fennoa API, Passeli Merit, Netvisor API tai Procountor, niin tutustu ohjelmistokohtaisiin ohjeisiin. Saat tuotua edellä mainituista ohjelmista tilikartan rajapintoja hyödyntäen suoraan eTaskuun.

Muita ohjelmistokohtaisia ohjeita tilikartan lataamiseen saatavilla myös Asteri, EmCe, Fivaldi ja Netbaron.

1. Uuden tilikartan tuominen eTaskuun

1. Lataa kirjanpitojärjestelmästäsi tilikartta excel-tiedostoon

2. Tilikartan tulee olla tallennettuna "CSV (luetteloerotin)" -muodossa ja sisältää vain kaksi saraketta eli tilinumeron ja tilinnimen (katso alla oleva kuva).

Huom! Fivaldin -tilikarttaa ei tarvitse muokata ollenkaan.

3. Siirry eTaskussa kyseisen asiakkaan asiakasasetuksiin

4. Siirry Tilit-välilehdelle

5. Anna tilikartalle nimi ja valitse tiedosto -painikkeella pääset hakemaan koneeltasi lataamasi tilikartan

6. Kun tilikartta on haettu, niin valitse

7. Aseta yritykselle käyttöön lataamasi tilikartta valitsemalla

8. Valitse luettelosta oikea tilikartta, jonka jälkeen valitse

2. Uuden tilin lisääminen

1. Klikkaa Lisää tili -painiketta ja syötä uuden tilin tiedot, jonka jälkeen valitse Lisää

Uuden tilin lisääminen onnistuu myös tiliöinnin yhteydessä syöttämällä tilinumeron tili -laatikkoon.

Jos haet tiliä, jota ei löydy tilikartasta, niin tästä avautuu mahdollisuus lisätä uusi tili.

3. Tilin muokkaaminen tai poistaminen

1. Siirry asiakasasetuksissa Tilit -välilehdelle

2. Valitse luettelosta tili, jota haluat muokata

3. Tee halutut muokkaukset ja valitse

tai voit poistaa tilin valitsemalla