1. Yleiset huomiot
2. Merit Aktiva rajapinnan käyttöönotto eTaskussa
3. Seurantakohteiden asettaminen

4. Aineiston vienti Merit Aktivaan
5. Mahdolliset virhetilanteet

1. Yleiset huomiot

• Kun olet tiliöinyt yrityksen aineiston eTaskussa, on sinun mahdollista siirtää tositteet ja matkalaskut kuvineen Merit Aktivaan napin painalluksella

• Vienti Merit Aktivaan on maksuton

• Aineisto siirtyy Merit Aktivan ostolaskuihin

• eTaskussa voit luoda seurantakohteita ja käyttää näitä tiliöintien yhteydessä. Tästä lisää artikkelissa

2. MeritAktiva rajapinnan käyttöönotto eTaskussa

2.1. Rajapintatunnuksien luonti Merit Aktivassa

• Luo itsellesi Rajapinta-avain Merit Aktivan asetuksissa

Merit Aktiva → Asetukset → API:n asetukset → Luo avain

• Luo “eTasku"-niminen ostonimike Merit Aktivaan, T kirjoitettava isolla

Merit Aktiva → Ostot → Nimikkeet → + Uusi ostonimike

2.2. eTaskuun tehtävät asetukset

Kopioi Merit Aktviasta API ID sekä API avain ja syötä ne eTaskussa asiakkaan asiakasasetuksiin. Tiedot pääset syöttämään valitsemalla kyseisen asiakkaan ja seuraamalla polkua:

Asiakasasetukset Ohjelmistointegraatiot → Merit Aktiva API

• Tallenna → kokeile tunnuksia

• Tuo verokannat

• Tuo tilit (asiakkaan oma Merit Aktiva tilikartta)

3. Seurantakohteiden asettaminen

• Voit luoda eTaskussa asiakkaalle seurantakohteita valitsemalla Asiakasasetukset → Dimensiot

• HUOM! Jotta seurantakohteiden siirto Merit Aktivaan onnistuu, tulee kirjoitusasu olla Kustannuspaikka, Projekti & Osasto eli EI monikossa (KustannuspaikaT & ProjektiT)

4. Aineiston vienti Merit Aktivaan

• Kun tositteet ovat käsitelty (T✔️), valitse Merit Aktiva API

• Tositteiden numerointi alkaa automaattisesti numerosta 1, mutta voit muokata tätä myös itse

• Aktivoimalla "Käytä nimen etuliite" -osion saat lisättyä tositteiden nimeen "(etasku)" -etuliitteen

• Valitse "Vie tositteiden kuvat ja pdf:t" -osio aktiiviseksi, jotta tositteiden kuvat siirtyy Merit Aktivaan tiliöintien mukana

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt aineistot kerralla, valitse Vie kuukauden tapahtumat tai valitse vain tietyt tositteet (raksi ruutuun tositteen edessä), jolloin laatikkoon muodostuu teksti; Vie valitut.

Jos haluat viedä koko kauden aineiston yhtenä tositteena voit luoda tositenipun ennen aineiston siirtoa.

Alla kuva onnistuneesta viennistä:

5. Mahdolliset virhetilanteet

"Tosite: 5881108 - Tositteen päivämäärä ei ole aktiivisella tilikaudella tai sallitulla tallennuskaudella"

• Tarkista, että tilikausi on Merit Aktivassa Aktiivinen

"Vienti epäonnistui"

• Tarkista että tiliöinnit on tehty käyttäen Merit Aktivasta tuotuja verokantoja. (väärin: 0 %, oikein: 0 % arvonlisävero). Tarkista: "Tositteen nimi""

• Tarkista, että olet tuonut Merit Aktivasta verokannat ja käyttänyt kyseisiä verokantoja tiliöidessä

"Tosite: 5881108 - Pääkirjan tili 111 puuttuu."

• Tarkista, että olet tuonut Merit Aktivasta tilikartan ja käyttänyt kyseisiä tilejä tiliöidessä