1. Yleiset huomiot
2. Merit Aktiva rajapinnan käyttöönotto eTaskussa
3. Aineiston vienti Merit Aktivaan
4. Mahdolliset virhetilanteet

1. Yleiset huomiot

• Kun olet tiliöinyt yrityksen aineiston eTaskussa, on sinun mahdollista siirtää tositteet ja matkalaskut kuvineen Merit Aktivaan napin painalluksella

• Vienti Merit Aktivaan on maksuton

• Aineisto siirtyy Merit Aktivan ostolaskuihin

2. MeritAktiva rajapinnan käyttöönotto eTaskussa

2.1. MeritAktivaan tehtävät asetukset

- Luo itsellesi Rajapinta-avain Merit Aktivan asetuksissa

Merit Aktiva -> Asetukset -> API:n asetukset -> Luo avain

- Luo “eTasku"-niminen ostonimike Merit Aktivaan, T kirjoitettava isolla

Merit Aktiva -> Ostot -> Nimikkeet -> + Uusi ostonimike

2.2. eTaskuun tehtävät asetukset

Kopioi Merit Aktviasta API ID sekä API avain ja syötä ne eTaskussa asiakkaan asiakasasetuksiin. Tiedot pääset syöttämään valitsemalla kyseisen asiakkaan ja seuraamalla polkua:

Asiakasasetukset Ohjelmistointegraatiot → Merit Aktiva API

- Tallenna → kokeile tunnuksia

- Tuo verokannat
- Tuo tilit (asiakkaan oma Merit Aktiva tilikartta)

3. Aineiston vienti Merit Aktivaan

• Kun tositteet ovat käsitelty (Tiliöity ja hyväksytty), valitse Merit Aktiva API

• Tositteiden numerointi alkaa automaattisesti numerosta 1, mutta voit muokata tätä myös itse

• "Käytä nimen etuliite" osion aktivoimalla saat lisättyä tositteiden nimeen "(etasku)'-etuliitteen

• Valitse "Vie tositteiden kuvat ja pdf:t" -osio aktiiviseksi, jotta tositteiden kuvat siirtyy Merit aktivaan tiliöintien mukana

Alla kuva onnistuneesta viennistä:

4. Mahdolliset virhetilanteet

"Tosite: 5881108 - Tositteen päivämäärä ei ole aktiivisella tilikaudella tai sallitulla tallennuskaudella"

• Tarkista, että tilikausi on Merit Aktivassa Aktiivinen

"Vienti epäonnistui"

• Tarkista että tiliöinnit on tehty käyttäen Merit Aktivasta tuotuja verokantoja. (väärin: 0 %, oikein: 0 % arvonlisävero). Tarkista: "Tositteen nimi""

• Tarkista, että olet tuonut Merit Aktivasta verokannat ja käyttänyt kyseisiä verokantoja tiliöidessä

"Tosite: 5881108 - Pääkirjan tili 111 puuttuu."

• Tarkista, että olet tuonut Merit Aktivasta tilikartan ja käyttänyt kyseisiä tilejä tiliöidessä