eTasku & EmCe

Ota ohjelmistojen yhteiskäyttöön liittyvät asetukset käyttöön viedäksesi käsitellyt aineistot EmCen kirjanpitoon.

Pekka Äijälä avatar
Tekijä: Pekka Äijälä
Päivitetty yli viikko sitten

Ohjeen sisältö:

1. Yleiset huomiot
2. Tilikartan lataaminen EmCestä eTaskuun

3. Seurantakohteiden asettaminen
4. Aineiston vienti Emceen

1. Yleiset huomiot

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet ja matkalaskut eTaskussa sinun on mahdollista ladata vientitiedosto, josta EmCe pystyy lukemaan tiliöintitiedot ja liittämään tositteiden kuvat tapahtumiin

• Myös myyntien tiliöiminen eTaskussa on mahdollista, mutta tällöin tulee summaan eteen lisätä miinus(-) -merkki

• Selitekenttään EmCe tuo Ostopaikan ja lisätiedot

• eTaskussa voit luoda seurantakohteita ja käyttää näitä tiliöinnissä. Tästä lisää artikkelissa

• EmCen ALV-koodit voit myös määritellä eTaskussa käyttöön verokannoille

• Suosittelemme luomaan eTaskua varten oman tositelajin EmCeen

2. Tilikartan lataaminen Emcestä eTaskuun

Tilikartan lataamisesta alempana myös ohjevideo.

1. Valitse Kirjanpidon perustiedoista toiminto Tilit ja valitse listaksi Selailu

2. Valitse tilit listalla Ctrl + A (kaikki tilit maalattu) ja hiiren kakkosella Kopioi (Ctrl + C)

3. Avaa tyhjä Excel-taulukko ja liitä tilit taulukkoon (Ctrl + V)

4. Jätä vain sarakkeet A ja B (tyhjennä loput) ja tallenna taulukko CSV (luetteloerotin) -muotoon sellaiseen kansioon, josta se voidaan lukea eTaskuun

5. Tilikartan saat ladattua eTaskuun siirtymällä Asiakasasetukset → Tilit. Kun tilikartta on lisätty onnistuneesti, muista asettaa se yritykselle käyttöön. Tämä tapahtuu Muuta -napista. Valitse tämän jälkeen Aseta

3. Seurantakohteiden asettaminen

• Voit luoda eTaskussa asiakkaalle seurantakohteita valitsemalla Asiakasasetukset Dimensio

• Jotta seurantakohteet siirtyvät oikein, tulee ottaa huomioon seurantakohteen järjestysnumero. #0 tulee kohtaa 1. Kohde, #1 tulee kohtaan 2. Kohde jne.

4. Aineiston vienti EmCeen

• Kun aineistot ovat käsitelty (𝙏✔️), valitse EMCE SIIRTO

• Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisää tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä

• Mikäli sinulla on nettokirjausmenetelmä käytössä, aktivoi Nettovienti ja aseta ALV-saamistili

• Tositteiden numerointi alkaa numerosta 1, voit myös muokata tätä itse

• Syötä tositelaji (pakollinen tieto, jotta sisäänluku EmCeen onnistuu)

• Valitse "Vie tositenumero", mikäli haluat tiedon myös siirtyvän eTaskusta EmCeen

• Aktivoi "Matkalaskun nimi selitteeksi", jolloin tiliöintiriveille selitteeksi tulee matkalaskun nimi + lisätieto

• Vientitiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt aineistot kerralla, valitse Vie kuukauden tapahtumat tai valitse vain tietyt tositteet (raksi ruutuun tositteen edessä), jolloin laatikkoon muodostuu teksti; Vie valitut.

Jos haluat viedä koko kauden aineiston yhtenä tositteena, voit luoda tositenipun ennen aineiston siirtotiedoston latausta.

Aineiston luku EmCeen

• Valitse EmCe:ssä oikea yritys Kirjanpito Siirrot Siirrot tiedostosta

• Valitse Siirtokuvaus kenttään EmCeXML

• Tuplaklikkaamalla Siirtotiedoston nuolesta, pääset hakemaan eTaskusta ladatun vientitiedoston

• Valitse Suorita, kun olet lisännyt siirtotiedoston

Suorita -painalluksen jälkeen ohjelma lukee aineiston ja avaa toiminnon KP Tositteet, jos toiminto ei ollut avoinna ennen siirtoa. Siirtorajapinnan päivitys -painike on aktiivinen, kun KP Tositteet toimintoa avattaessa ohjelma löytää järjestelmään luettua tositeaineistoa.

Siirtorajapinnan päivitys -painikkeen painamisen jälkeen ohjelma kysyy: Synkronoidaanko KP Tositteet.

Valinnan jälkeen ohjelma päivittää aineiston ja näyttää Uusimmat siirretyt -listalla viimeisimmät luetut tositteet.

Alla kuva onnistuneesta tuonnista: