eTasku & Netvisor (CSV)

1. Yleiset huomiot
2. Tilikartan lataaminen Netvisorista
3. Tilikartan asettaminen eTaskuun

4. Seurantakohteiden asettaminen
5. Aineiston vienti Netvisoriin (CSV)
6. Ohjevideo

1. Yleiset huomiot

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet ja matkalaskut eTaskussa, voit ladata vientitiedoston, josta Netvisor pystyy lukemaan tiliöintitiedot

• Tositteen kuvat eivät siirry mukana, mutta ne säilyvät eTaskun arkistossa vähintään 6 vuoden ajan samalla tositenumerolla, joka löytyy myös Netvisorista (Auditrail). Aineisto säilyy eTaskussa, vaikka yritys lopettaa palvelun käytön. Arkistoinnista ei erikseen veloiteta

• Kirjanpitoaineiston mukana voit siirtää myös seurantakohteet. Tästä lisää artikkelissa

• Huom! Tositelaji on aina oletuksena PUMP

• Netvisorin ALV-koodit voit myös määritellä eTaskussa käyttöön verokannoille

2. Tilikartan lataaminen Netvisorista

• eTaskuun kannattaa tuoda tilikartta, jotta tiliöinnit täsmäävät Netvisorissa olevan tilikartan kanssa. Oletuksena eTaskusta löytyy Liikekirjuri 7.7., jonka sijasta voit myös vaihtoehtoisesti valita käyttöön Liikekirjuri 7.7. (ALV-tilit) tilikartan

• Netvisorista ei saa suoraan ladattua tilikarttaa Excel -muodossa. Helpoin tapa on olla Netvisorin asiakaspalveluun yhteydessä ja pyytää sen toimitusta

• Excel -tiedosto tulee muokata ao. kuvan näköiseksi, muut tiedot tulee poistaa ja tallentaa tiedosto "CSV (luetteloerotin)" -muodossa

• Mikäli muokkaaminen ei onnistu, voit lähettää tiedoston asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu@etasku.fi. Syötä tässä tapauksessa viestiin tieto yrityksestä, jolle tilikartta asetetaan käyttöön

3. Tilikartan lataaminen eTaskuun

• Tilikartan saat ladattua eTaskuun siirtymällä Asiakasasetukset → Tilit

• Kun tilikartta on lisätty onnistuneesti, muista asettaa se yritykselle käyttöön. Tämä tapahtuu Muuta -napista. Valitse tämän jälkeen Aseta

4. Seurantakohteiden asettaminen

• Voit luoda eTaskussa asiakkaalle seurantakohteita valitsemalla Asiakasasetukset Dimensio

• Jotta seurantakohteet siirtyvät oikein, tulee ottaa huomioon vain netvisorin laskentakohteen nimi. Numero voi olla mitä vain

5. Aineiston vienti Netvisoriin

• Kun aineistot ovat käsitelty (T✔️), valitse Netvisor CSV

• Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisää tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä

• Syötä haluamasi ALV-saamistili

• ALV-vastatili tulee syöttää vain, jos tiliöinnit sisältävät käännettyjä alv-kantoja (esim. EU Ostot)

• Tositteiden numerointi alkaa numerosta 1, mutta voit muokata tätä myös itse

• Voit myös viedä matkalaskujen tiliöinnit yhteenvetona, jolloin käyttäjän laskut yhdistetään yhdeksi matkalaskuksi eli kirjaukseksi

• Vientitiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt tositteet kerralla, valitse Vie kuukauden tapahtumat.

Voit myös halutessasi viedä vain tietyt tositteet siirtotiedostolla. Valitset tositteet lisäämällä raksi ruutuun tositteen vasemmalla puolella olevaan laatikkoon. Näin nappulaksi aktivoituu: Vie valitut.

Avaa Netvisor

• Klikkaa yläreunasta yrityksen nimen kohdalta ja valitse Tietojen tuonti

• Valitse tietotyypiksi Kirjanpitotietojen tuonti

• Hae eTaskusta ladattu tiedosto Valitse tiedosto -nappulasta

• Valitse Tuo tietoja

• Valitse otsikot alla olevan kuvan mukaisesti

• Valitse Päivitä → Valmis

• Laskentakohteita ei näy taulukossa, jos niitä ei ole tiliöity eTaskussa

• Netvisor pyytää vielä linkittämään laskentakohteet

• Linkityksen jälkeen valitse Valmis

• Mikäli tilit eivät yhdisty automaattisesti, valitse: Ehdota tilivalintoja → Tuo tiedot

• Alla näkyy kuva onnistuneesta tuonnista

6. Ohjevideo

Videolla näytämme, kuinka käsitelty aineisto siirretään eTaskusta Netvisoriin CSV-tiedostona.

Rajapintaintegraatio?

eTaskusta löytyy myös API -rajapintayhteys Netvisoriin. Tässä tapauksessa yrityksellä tulee olla käytössä Netvisorin Professional tai Premium -tilaus. Mikäli palvelu on käytössä, voi tätä rajapintaa hyödyntämällä siirtää tositteita ja matkalaskuja kuvien kera sähköisesti suoraan eTaskusta Netvisoriin napin painalluksella.

Pääset tarkastamaan onko yrityksellä rajapinta käytössä Netvisorissa klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta yrityksen nimeä ja valitsemalla ”Ohjelmistorajapinta ja tunnisteet”.

Lisätietoa eTasku & Netvisor API -rajapinnasta voit lukea täältä.