1. Yleiset huomiot
2. Netvisor rajapinnan käyttöönotto eTaskussa
3. Seurantakohteet
4. Aineiston vienti Netvisoriin
5. Mahdolliset virhetilanteet

1. Yleiset huomiot

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet ja matkalaskut eTaskussa, voit siirtää aineiston tiliöintitiedot kuvien kera Netvisoriin napin painalluksella

• Integraatio on käytettävissä Netvisorin Professional tai Premium -tilauksissa (rajapintatunnukset ovat maksuttomat)

• Voit viedä kotimaan ja EU:n ostot sekä myynnit eTaskusta Netvisoriin, valitsemalla oikean verokannan tiliöidessä

• Myyntien tiliöimisessä summan eteen lisätään miinus -merkki ja valitaan ALV-osuudeksi myynnin verokanta

• Netvisor hyväksyy enimmillään 100 merkin pituisen selitteen, joten eTasku lyhentää selitteen automaattisesti 100 merkkiin, jos määrä ylittyy

• Laskentakohteet voi siirtää myös aineiston mukana. Tästä lisää artikkelissa

2. Netvisor rajapinnan käyttöönotto eTaskussa

2.1. Rajapintatunnukset ja oikeudet Netvisorissa

• Pääset tarkastamaan onko yrityksellä Netvisorissa ohjelmistorajapintapalvelu käytössä klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta yrityksen nimeä ja valitsemalla ”Ohjelmistorajapinta ja tunnisteet”.

• Jos yrityksellä on jo tunnisteet käytössä, ne näkyvät Yrityksen rajapintakäyttäjissä. Uudet tunnisteet saat luotua valitsemalla ”Luo uusi rajapintatunnus”.

• Rajapintayhteyden luomista varten tulee Netvisorin antaa oikeus Taloushallinto -osiossa ja sallia seuraavat resurssit:

• Kirjanpitoaineisto

• Laskentakohteet

2.2. eTaskuun tehtävät asetukset

Kopioi Netvisorista käyttäjätunniste sekä avain ja syötä ne eTaskussa asiakkaan asiakasasetuksiin. Tiedot pääset syöttämään valitsemalla kyseisen asiakkaan ja seuraamalla polkua:

Asiakasasetukset Ohjelmistointegraatiot → Netvisor API

• Tallenna → kokeile tunnuksia

• Tuo tilit (asiakkaan oma Netvisor tilikartta)

• Tuo verokannat

• Tuo Dimensiot (asiakkaan Netvisorissa olevat laskentakohteet)

3. Seurantakohteet

• Netvisor API yhteyden luonnin yhteydessä saat tuotua rajapintaa pitkin eTaskuun Netvisoriin asetetut laskentakohteet

• Ensimmäisen sarakkeen numerot eivät siirry, vain laskentakohteen nimi

4. Aineiston vienti Netvisoriin

• Kun aineistot ovat käsitelty (𝙏 ✔️), valitse Netvisor API

• Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisätietoa tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä

• Aseta tositteille haluamasi tositelaji

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt aineistot kerralla, valitse Vie kuukauden tapahtumat tai valitse vain tietyt tositteet (raksi ruutuun tositteen edessä), jolloin laatikkoon muodostuu teksti; Vie valitut.

Alla kuva onnistuneesta viennistä:

5. Mahdolliset virhetilanteet

"Yritystä ei löytynyt tai ei pääsyoikeutta. Tarkista dokumentaatio."

• Tämä virheilmoitus syntyy, jos Netvisor API -yhteys on luotu eTaskuun Netvisorin käyttäjätunnuksella, joka ei ole enää käytössä. Luo uusi rajapintatunnus Netvisorissa ja päivitä tunnukset eTaskuun (käyttäjätunniste & avain)

"Virhe vietäessä tapahtumia: Integraatiopyynnön tunnistautuminen epäonnistui. Tarkista sanoman tunnistustietojen oikeellisuus"

• Tarkista, että asiakkaan Y-Tunnus on sama eTaskussa ja Netvisorissa

"Tarkista että olet asettanut Netvisorissa ohjelmistorajapinnan 'accountlist.nv' käytön sallituksi"

• Muista sallia Rajapintaresurssien oikeuksissa Netvisorin tililuettelon ja oletustilien nouto

"Tarkista että olet asettanut Netvisorissa ohjelmistorajapinnan 'dimensionlist.nv' käytön sallituksi"

• Muista sallia Rajapintaresurssien oikeuksissa Laskentakohdelistan nouto Netvisorista

"Virhe vietäessä tapahtumia: Tarkista että olet asettanut Netvisorissa ohjelmistorajapinnan 'accounting.nv' käytön sallituksi"

• Muista sallia Rajapintaresurssien oikeuksissa Kirjanpitoaineiston tuonti Netvisoriin

"Tosite: XXX - Rajapinnalle lähetetty tieto on virheellistä tai väärän kokoista. Tarkista aineisto ja annetut parametrit."

• Tarkista, että eTaskussa tehdyt tiliöinnit ovat tehty Netvisorista tuoduilla verokannoilla